Hirdetés 

A Forma-1 technikát közúton felvonultató újdonság külsején is változtatnak.

Mercedes 2017 őszén leplezte le az F1-technikát a közutakra szabadító hibrid hipersportkocsit, a Mercedes-AMG One-t. A 275 példányban gyártott autónak már rég el kellett volna készülnie, de a fejlesztést hátráltató tényezők miatt az első sorozatgyártású példányok várhatóan csak 2021 közepén látnak belőle napvilágot.

Az újdonság álcázófóliás prototípusairól a közelmúltban több fotó és videó is felkerült az internetre, most pedig olyan információk láttak napvilágot, miszerint a One a korábbi ígéreteknél jelentősen erősebb lesz. Míg eddig 1000 lóerőt kommunikált a gyártó, források most arról számoltak be, hogy a végleges autó teljesítménye eléri az 1200 lóerőt.


Az eredeti terv 2017-ből. (Fotó_ Mercedes)

Az 1,6 literes V6-os turbómotorra épülő hibrid hajtásláncú Mercedes-AMG One áttervezett aerodinamikai szettel és új könnyűfém-felnivel érkezhet, az eredetileg tervezetthez képest pedig három helyett négy kipufogóvég lesz rajta.

Az alig 1,3 tonnás sportkocsi simán legyorsulja az 1500 lóerős, de 2 tonnás Bugatti Chiront is. Míg utóbbinak 6,5, addig a Mercedes újdonságának csak 6 másodpercre van szüksége egy 0-200-as sprinthez. A 0-100-as gyorsulás alig 2,5 másodpercig tart – a maximális sebesség 350 km/h körül alakul. És ezeket az értékeket még a “csak” 1000 lóerős eredeti hajtáslánc kapcsán mondta be a gyártó.

Fotó: (Mercedes)

A Mercedes-AMG One árcéduláján 2,7 millió eurós, vagyis átszámítva mintegy 983 millió forintos összeg volt olvasható, a teljes mennyiség azonnal, lényegében a bejelentés pillanatában elfogyott. A típusból többek közt Nico Rosberg és David Coulthard is rendelt magának egy példányt.


Hirdetés 

Hiperautót tervezett a Mercedes (Fotó: Mercedes)

Forrás: HVG

/p>