Hirdetés 

A világ nagyvárosai évről évre versengenek a címért, vajon kinek a fenyőfája nyeri el az év legszebb karácsonyfája címet.

Még az egész világban dúló koronavírus járvány sem veheti el a kedvünket az ünnepléstől! Szerte a világban az emberek várják a karácsonyt. Ünnepi díszbe öltöztek a nagyvárosok, a főtereken már állnak a karácsonyfák. Elhoztuk nektek a legszebbeket!

NEW YORK

A manhattaniek legfényűzőbb fája már évek óta a Rockefeller Center előtt felállított fa, melynek tövében korcsolyapálya várja a siklani vágyókat és a fenyőhöz vezető utat, rendhagyóan angyalok díszítik.  Idén a káprázatos fa november 14-én érkezett New York-ba, és december másodikán kapcsolták fel rajta az ünnepi fényeket. Hát nem káprázatos?


Fotó: Facebook / Rockefeller Center
PÁRIZS

Párizsban a legszebb karácsonyfák egyike – ha nem a legszebb- minden évben a Lafayette áruházban látható. Külön designer csapat gondoskodik róla, hogy évről évre fényűző dekorációval díszítsék fel a fát, amelynek mindenki a csodájára jár.

Fotó: Puzzlefix
LONDON

Kensingtonban van egy pub, amely az utóbbi években igazi turistalátványosság lett az ünnep alkalmából. Az egyébként tonnányi virággal díszített épület most  is – mint már jó pár éve-  karácsonyfás dekorációt kapott. Láthatóan nem spóroltak a fenyőkkel.


Hirdetés 

Fotó: Churcill Arms / Facebook
BETLEHEM

Mi is lehetne hangulatosabb, mint egy káprázatos karácsonyfa Betlehemben? A Jászol téren felállított fát, minden évben december 5-én adják át a városnak, ahol ünnepi rendezvény keretei között kapcsolják fel a remekmű fényeit. Idén az ünnep a koronavírus miatt sajnos elmaradt, de a fények idén is ragyognak!

Fotó: Puzzlefix
RÓMA

Nem mindig sikerül ilyen szépre Róma karácsonyfája. Két éve a római Velence tér közepén felállított 23 méteres fenyő a lombardiai Vareseből tette meg az utat az olasz fővárosig. Ám amikor felállították, a rómaiak rögtön észrevették, hogy a fa közepéről több ág is hiányzik. A közösségi oldalakon azonnal elkeresztelték töröttkének (Spezzacchio), ahogyan az előző évben ugyanitt álló karácsonyfát kopaszkának (Spelacchio) nevezték, mivel alig volt rajta tűlevél.

Fotó: Getty Images
MOSZKVA

Ha hamisítatlan karácsonyi hangulatra vágyunk, káprázatos fényekkel, a nagy világjárók két helyet szoktak javasolni: New York-ot és Moszkvát. Az orosz főváros állítólag ilyenkor olyan lenyűgözően gyönyörű, hogy semelyik nagyváros sem ér a nyomába.

Fotó: Getty Images

forrás: evamagazin.hu

indexkép: Getty Images

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading