Hirdetés 

Mivel rengeteg embert beoltottak, így már levonható valamilyen következtetés, hogy milyen mellékhatásokkal lehet találkozni.

Zajlik az oltás Amerikában. Eddig körülbelül 1,9 millió oltást adtak be december 14. és 23. közötti időszakban a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett vakcinából.

A lényeges információ, hogy csak 21 esetben dokumentáltak súlyos allergiás reakciót, vagyis anafilaxiás sokkot. Az esetekről a Medicalxpress című orvostudományi hírportál számolt be.

Az oltóanyagra rosszul reagáló 21 ember átlagéletkora 40 év volt. Tizenkilenc esetben nőknél jelentkezett heves allergiás reakció. A tünetek – köztük bőrkiütés, nyelvdagadás, nehézlégzés és rekedtség – átlagosan a beoltást követően 13 perccel jelentkeztek. Az allergiás sokkot kapott emberek közül senki nem halt meg.

Elmondható, hogy a Pfizer-BioNTech vakcinája jól muzsikál, mert ez a szám rendkívül elenyésző a beadott oltások mennyisége mellett.

Közben az Európai Bizottság szerdán feltételes forgalombahozatali engedélyt adott az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat által kifejlesztett vakcinának is, amelynek tömeges alkalmazása megkezdődhet az Európai Unióban.

Promotions.hu

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading