Hirdetés 

A kormány is szeretné, ha a vendéglátóhelyek mielőbb újranyithatnának, de minden a vakcinán múlik, vagyis attól függ a nyitás időpontja és üteme, hogy az ország milyen gyorsan tud vakcinához jutni – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn az MTI-nek.

Kovács Zoltán kiemelte: érthető a magyar vendéglátósok álláspontja, hiszen a járvány nagy csapást mért a vendéglátósokra egész Európában, így Magyarországon is.

“A vakcina a kulcs”: ahogy lesz elég oltóanyag, elindulhat a tömeges oltás, és fokozatosan újra kinyithatnak a vendéglátóhelyek – közölte.

Úgy vélte,

EURÓPÁBAN SOK HELYEN MÁR A JÁRVÁNY HARMADIK HULLÁMA INDULT EL, AMI LEGINKÁBB ANNAK A KÖVETKEZMÉNYE, HOGY ELHAMARKODOTTAN DÖNTÖTTEK A KORLÁTOZÓ INTÉZKEDÉSEK FELOLDÁSA MELLETT, ÍGY ÚJRA NŐ A FERTŐZÖTTEK SZÁMA, ÉS ÚJRA ZÁRNI KELL.


Arról is beszélt, hogy

MIVEL BRÜSSZELBŐL KEVÉS VAKCINA ÉRKEZIK, A KORMÁNY AZON DOLGOZIK, HOGY MÁS FORRÁSOKBÓL IS SZEREZZEN OLTÓANYAGOT.

Tárgyalást kezdtek Oroszországgal és Kínával, az orosz oltóanyagról már megállapodtak, és a kínai vakcinából is készek a lehető leggyorsabban a lehető legnagyobb számban vásárolni – jelezte.

Hangsúlyozta: addig isminden eszközzel segítik a vendéglátósokat, hiszen ők is több kedvező intézkedést vehetnek igénybe. Csökkentették az adókat, eltörölték a bérek járulékait, kifizetik a bérek felét– sorolta. Hozzáfűzte: ezek az intézkedések addig érvényben maradhatnak, amíg a tömeges oltás elkezdődhet.

Origo

indexkép: MTI


Hirdetés