Hirdetés 

Az egészségügyi szakértő a Facebook-oldalán értékelte a csütörtöki kormányinfón bejelentett szigorításokat.

A Facebook-oldalán értékelte a csütörtöki kormányinfón bejelentett szigorításokat dr. Kunetz Zsombor. Az egészségügyi szakértő a szigorítások egy részével egyetért, de több olyan intézkedést is hiányol, amely ugyan kevésbé szigorú, mégis hatékony lehetne.


Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel árul el további részleteket a lezárással kapcsolatban (Fotó: MTI)

Posztjában sorra veszi a bejelentett szigorításokat. Az iskolák, óvodák bezárásáról azt írja: „tulajdonképpen rendben van”:

„Szomorúan, de eljött ez a pillanat. Maga a kormány celeb-járványszakértői is azt nyilatkozták, hogy ellentétben az eddigiekkel, ha a vírus bekerül a családba az ott végig is megy”

– fogalmazott a posztban.

Az üzletek két hetes bezárásával azonban már nem ért egyet ilyen egyértelműen.

„Ez azért meglepő, mert úgy lépik meg, hogy semmi egyéb finomabb, ámde hatékony védekezést nem próbáltak még ki, mint az FFP2-es maszkok kötelezővé tételét és az üzletekben az adott négyzetméterre eső személyek korlátozását. Ez gond is lesz, hiszen ha mindent bezárnak, a nyitva maradó helyeken, éppen a kínálat szűkítése miatt többen lesznek. Így a nyitva tartó üzletekben nagyobb lesz a népsűrűség. Korlátozásról meg ott sincsen a mai bejelentésben szó”.

– írja.

Szeretlekmagyarország

indexkép: 24.hu

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading