Hirdetés 

Már időpontfoglalás nélkül lehet a kártyával kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakokban.

Hétfőtől nem kell időpontot foglalni a kormányablakokban, ha valaki a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyeket intézne – tájékoztatta az operatív törzs az RTL Híradóját. A csatorna azt követően kereste fel a törzset, hogy több néző is arra panaszkodott, hogy hiába kapták már meg régen az oltásukat, a kártya még mindig nem érkezett meg.

A legtöbb kormányablakban egyébként alig lenne időpont a védettségi kártyával kapcsolatos ügyintézésre: sok helyen csak május közepére lehetett volna foglalni.

Védettségi igazolványt azok kapnak, akik beoltatták magukat, igazoltan átestek a fertőzésen vagy fertőzést igazoló ellenanyag-vizsgálaton vettek részt. Az igazolványt a kormányhivatal állítja ki, azt az érintettek az első oltástól vagy a kérvény beadásától számított körülbelül két héten belül kapják kézhez. Az igazolvány pótlása iránti kérelmet a kormányhivatalok elektronikus űrlapjain keresztül vagy bármelyik kormányablakban személyesen lehet benyújtani. Ha a védettségi igazolvány nem érkezett meg, ezt a vedettsegiigazolvany@1818.hu e-mailcímen, valamint ügyfélkapuval a magyarorszag.hu oldalon lehet jelezni.

Infostart

kiemelt kép: Getty Images

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading