Hirdetés 

NB1: Fordított és győzött a Honvéd ellen a már bajnok Ferencváros!

A labdarúgó NB I 33. fordulójában a Ferencváros vendégként hátrányból felállva 2–1-re legyőzte a Budapest Honvédot. Eppel révén a szünet előtt a kispestiek kerültek előnybe, a hajrában a csereként beálló Isael és Boli góljával négy perc alatt fordított zöld-fehér alakulat, amely 78 ponttal zárt, és új pontrekordot állított fel a 12 csapatos, 33 fordulós bajnokság bevezetése óta.


A Ferencváros cseréi eldöntötték a mérkőzést!

Szerhij Rebrov a hajrában hármat cserélt egyszerre, közülük kettő, a brazil Isael és az elefántcsontparti Franck Boli is a kapuba talált, megfordítva a Honvéd elleni összecsapást. Ahogy mondani szokták: így kell cserélni. Az ukrán vezetőedző nem véletlenül tapsolt a lefújást követő pillanatokban, hiszen – ha nehezen is, de – ezt a csatát is megnyerte.

A zöld-fehérek ugyan (viszonylag) jól kezdték a mérkőzést, ám a vendégek lendülete az idő előrehaladtával alábbhagyott. Helyzetig nem igen jutottak, távoli lövéseikbe a kispesti védők többször is kamikázeként vetődtek bele, hol Tokmac Nguen, hol Roko Baturina, hol pedig (az idényben először kezdőként pályára lépő) Vécsei Bálint lövésének útjába dobták bele magukat.

Aztán a szünet előtt jött Eppel Márton, és a kapuba suhintotta a labdát (1–0). A csatár legutóbb a Vasas ellen (3–1) – 2018 júniusában – volt eredményes az NB I-ben. A középcsatár szezonbeli első gólja kis híján győzelmet ért a Ferencváros ellen, és a rutinos támadó gólörömén pontosan látszott, mekkora kő esett le a szívéről. Aki valaha is futballozott, pontosan tudja, a játékosléleknek mennyire sokat jelent egy ilyen találat, s Eppel a Fradinak lőtt gólja után a nyári szünetben mennyivel más érzésekkel kortyolgatja majd limonádéját a Balaton partján.

Videó itt: https://fb.watch/5mDGHvnZgN/

A Ferencváros a legutóbbi fordulóban látottakhoz hasonlóan a Honvéd ellen is három belső védővel kezdett, Rebrov a jelek szerint a bajnoki hajrában ezt a felállási formát próbálgatta, ám a védekezés finoman fogalmazva is hagyott kívánnivalót maga után. A válogatott keretébe meghívott Botka Endre hibája is kellett a kispestiek vezetéséhez, a védő jóformán saját kapusa, az érkező Bogdán Ádám keze közül vágta ki a labdát – rossz helyre.

A játék leginkább a Ferencváros cseréit követően változott meg, a pályára küldött Isael és Franck Boli is frissen cikázott a fáradó kispesti védők között, és mindketten megtalálták az utat Tomás Tujvel kapujának irányába.
Videó itt: https://fb.watch/5mDPY6JUkG/

Sérülés és sárga lap miatt ekkor már gyakran állt a játék, és a szurkolóknak mosolyra is volt okuk, míg a kispesti orvosi stáb a földön maradó Eke Uzomát ápolta, a holtidőben Henry Wingo hanyagul Georgiu Teodorosz asszisztens fejbúbjára emelte a labdát, a ferencvárosi jobbhátvéd nem győzött elnézést kérni, a mozdulat véletlen volt.

A Ferencváros immár harminckétszeres bajnokhoz méltón hozta le a szombati összecsapást, és ha nehezen is, de megnyerte a találkozót – ráadásul hátrányból. A Honvéd vereséggel búcsúzott az idénytől, az FTC pedig a cseréinek köszönhetően az utolsó forduló akadályát is sikerrel vette, így a játékosok mosolygósan készülődhettek az aranyérmek átadására és az azt követő ünneplésre. 1–2

nso.hu

kiemelt kép: FTC / 2020-2021 bajnokcsapat


Hirdetés 

%d bloggers like this: