Hirdetés 

Ha az FTC továbbjut mai ellenfele ellen, akkor már biztos az európai kupaszereplés!

Tekintve, hogy a Ferencváros továbbjutott a Bajnokok Ligája második selejtezőkörébe, érdemes áttekinteni, milyen lehetőségei vannak az együttesnek a folytatásban.

A BL-be vezető út viszonylag egyszerű (mármint a lebonyolítást tekintve), a magyar bajnoknak további három párharcot kell megnyernie a főtáblára jutáshoz. Ha az FTC netán kiesne a 2. selejtezőkörben, az Európa Liga (EL) harmadik, utolsó előtti selejtezőkörében folytatja (amelyben a Ludogorec – Mura párharc győztese lenne az ellenfele). Ott két párharcot kell megnyernie ahhoz, hogy bejusson az EL- be. Ha már az elsőt elveszíti, az Európa-Konferencialiga (EKL) negyedik, utolsó selejtezőkörébe „hullik”.

Amennyiben a Ferencváros megnyeri a Zalgiris elleni BL-párharcát, de a 3. selejtezőkörben kiesik a Slavia ellen, már biztosan csoportkörös, hiszen az Európa Liga utolsó selejtezőkörébe kerül, itt pedig győzelem esetén EL, vereség esetén EKL-főtáblás.


A legutóbbi szezonban a Fradi a BL főtáblán a Barcelonával, a Juventus-szal és a Dinamo Kijevvel került egy csoportba.

Ha az FTC kiejti a Zalgirist és a Slaviát, és esetleg a BL utolsó selejtezőkörében kiesik, az Európa-liga csoportkörébe jut.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Július 20., kedd

20.00: Ferencváros–FK Zalgiris Vilnius (litván) Budapest, Groupama Aréna

NSO

kiemelt kép: UEFA


Hirdetés 

%d bloggers like this: