Hirdetés 

Hónapokon keresztül nem tudta mire vélni egy cseh férfi, hogy állandóan orvoshoz kellett fordulnia, mivel szivárgott az orrából az agyvize.

A férfi először ösztönösen azt gondolta, azért folyik folyamatosan orrából a váladék, mert allergiás, illetve érzékeny az hideg- és melegfrontokra. Hosszas kutakodás után végül kiderült, hogy egy koronavírusteszthez nem rendeltetésszerűen használt pálcika idézte elő a folyadék állandó felbuggyanását – olvasható a Live Science beszámolójában.

Az agyvíz szivárgása egyébként alapvetően koponyasérülésekre utalhat, amelyek gyakran maguktól gyógyulnak, és csak néhány pillanatig tartanak, ám a férfi esetében másfél évig jelen voltak a panaszok.

Fájdalmat ugyan nem érzett, de elkeserítette, hogy mindig zsebkendőt kellett hordania magánál, mert váratlan pillanatokban kiáradt az orra mélyéről a zselatinszerű, majd később teljesen áttetsző folyadék.

A férfin 2020 márciusában végeztek el egy ártatlan covid-tesztet, és egészen decemberig küzdött a gerincvelői folyadék szivárgásával, amikor is úgy döntött, meglátogat egy szakorvost, aki rájött, hogy az agyat az orrtó elválasztó rostacsonton keletkezett egy kisebb lyuk.

Az ehhez hasonló mélyedések általában be szoktak forrni, a férfi azonban szerencsétlenül járt, így egy rövid fül-orr-gégészeti beavatkozás során orvosolták helyzetét, azóta pedig visszatért az élete a normális kerékvágásba.

Habár a sztori rémtörténetnek minősülhet, nem árt megfeledkezni a koronavírustesztek fontosságáról, hiszen kizárólag ezzel a módszerrel tudhatjuk meg magunkról, hogy elkaptuk-e a fertőzést, vagy sem, így ha tehetjük, vállaljuk be ezt a minimális rizikót.

Indirekt/liner.hu

kiemelt kép: Népszava (illusztráció)

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading