Hirdetés 

Rusvai Miklós víruskutató szerint az oltatlan idősek vannak a legnagyobb veszélyben. A víruskutató az egyik legnézettebb kereskedelmi csatorna híradójában beszélt arról, mi vár ránk a következő hetekben, hónapokban.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, a 60 év feletti korosztályból valamivel több mint 500 ezren nem kérték még a koronavírus elleni védőoltást. Rusvai Miklós úgy véli, az oltatlan idősek óriási veszélyben vannak, és elsősorban ők azok, akik súlyos állapotba kerülhetnek a koronavírus miatt.

„70 év felett a fertőzöttek között 15-20% között van az elhunytak aránya, meglehetősen magas százalékban halnak meg azok, akik a betegség tüneteit mutatják”

– mondta a virológus.

„Akik nem oltatják magukat, többségében alacsony végzettségű, vidéken élő, kevésbé tájékozott emberek, tisztelet a kivételnek. Ők egy általános bizalmatlanságot közvetítenek, nem hisznek a hivatalos közleményeknek”

– tette hozzá Rusvai, aki a delta variánsról is szót ejtett.

„Utólag fog kiderülni, mennyire volt végzetes a delta variáns, egyelőre az igazán gyorsuló fázis még nem következett be. Ami sokkal szomorúbb, hogy enyhülés sem a tavaly őszhöz képest. A 6 millió beoltott dacára nagyjából ugyanazt látjuk a statisztikai adatokból, mint egy éve”  

A virológus szavait támasztja alá az is, hogy napról napra egyre több új fertőzöttet regisztrálnak,  és folyamatosan nő a szennyvíz koronavírus-koncentrációja.


Fotó: Origo

Life.hu

kiemelt kép: ATV

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading