Hirdetés 

A Ferencváros tisztes helytállást mutatott a topligás Betis ellen, de az utolsó 15 perc sajnos hozta a papírformát. 

A sevillai napilap, a Diarro de Sevilla az egekig magasztalja a spanyol csapatot, szerinte sokkal jobban futballozott, mint a Ferencváros, amellyel kapcsolatban megemlíti, hogy az egyenlítő gólja megszerzéséhez Germán Pezzella hibája kellett. A lapban külön kiemelik a Real Betis vezető gólját megszerző Nabil Fekirt, aki szerintük nagyszerűen teljesített, igazi vezére volt a csapatának.

A Diarro de Sevilla hangsúlyozza, a Betis mindkét El-meccsét megnyerte, így esélyes az első hely megszerzésére, azonban ehhez a szintén hibátlan Leverkusennek is lesz egy-két szava. A gyógyszergyáriak” 4–0-ra diadalmaskodtak a Celtic otthonában.


A korábbi Barcelona-játékos, Cristian Tello a 95. percben szerzett találatával biztossá tette a meccsen kékben játszó, de szintén zöld-fehérek győzelmét. A 30 éves spanyol játékos a Marca hasábjain megjelent interjúban elmondta, tudta, hogy nem lesz egyszerű győzelmet aratni a Ferencváros ellen, amelyet nehéz ellenfélnek titulált.

„Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk egy nagyon nehéz ellenfél ellen. A csapat bizonyította rátermettségét, a végelszámolás szempontjából nagyon fontos pontokat szereztünk meg” – mondta Tello, aki az interjúban méltatta a Budapestre utazó spanyol szurkolókat is.

Mundo Deportivo is Nabil Fekir támadójátékát méltatta, s kiemelte, hogy a Betis az egyetlen spanyol csapat, amely eddig csak győzelemmel rendelkezik az európai kupákban. A lap szerint a sevillaiak végig uralni tudták a mérkőzést. Az FTC szerinte alárendelt szerepet töltött be, s egyedül a Germán Pezzella hibájából szerzett gól miatt lett volna esélye egy jobb eredményt elérni.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
G-CSOPORT
FERENCVÁROS–Real Betis (spanyol) 1–3 
(Uzuni 44., ill. Fekir 17., Wingo 76. – öngól, Tello 90+4.)

nso.hu

kiemelt kép: Reflektoronline / Szabados Attila


Hirdetés