Hirdetés 

Egy házasság rengeteg mindentől függ, és természetesen egy kis apróság miatt nem sűrűn szoktak elválni (bár biztosan erre is van példa) a párok. Az viszont vitathatatlan, hogy rengeteg kutatás, kísérlet és tanulmány készül azzal kapcsolatban, hogy egy házasság mitől lesz tartós, és mitől futhat zátonyra.

A következőkben mi egészen érdekes és különleges kutatásokba adunk számodra bepillantást, ahol sok-sok párt vizsgáltak meg, és az alapján próbálták levonni ezeket a következtetések.

Mosoly a kiskori képen?

Vicces vagy nem vicces, de egy híres kutatásban pszichológusok hada vizsgálta, hogy a kiskori képen való mosolygás intenzitása hogyan befolyásolja később az adott személy házasságát. A képeken lévő mosolyokat intenzitás alapján értékelték egy tízes skálán, a legjobb pedig most jön. Azok közül, akiket 10 pontra értékeltek, senki nem vált el felnőtt korára!

Hangszín

Egy számítógépes algoritmus 79%-os pontossággal képes megjósolni egy házasság sikerét, pusztán a házastársak hangszínének felhasználásával, amikor egymással kommunikálnak. A tudósok több mint 100 olyan pár beszélgetéseit elemezték, akik pszichológushoz jártak, majd 5 éven keresztül figyelték a családi állapotukat. Kiderült, hogy az intenzitás, a hangmagasság, a „remegés” és a „csillogás” erős érzelmekre utalhat, így egy algoritmus szerint könnyen megállapítható, hogy egy házasságnak válás lesz-e a vége… Durva, igaz?

Munka az ellenkező nemmel körülvéve

A dán kutatók szerint azok az emberek, akik többnyire az ellenkező nem tagjai által körülvéve dolgoznak, 15 százalékkal gyakrabban válnak el. Az ehhez tartozó kutatás pedig abszolút őket igazolja, az általuk vizsgált házaspárok közül ugyanis már 100 ezren elváltak

Konfliktusok elkerülése

Bár kívülről úgy tűnhet, hogy azok a párok, akik elkerül a vitákat, és inkább mindent a szőnyeg alá söpörnek, azok sokkal boldogabbak, a valóságban ez nincs így. Pszichológusok szerint ugyanis a viták sokszor hihetetlenül hasznosak lehetnek egy pár életében, hiszen sokszor ez segít rávilágítani egy problémára sőt, ez tudja később ezt a problémát megoldani. Ha viszont az egyik (vagy mindkét) fél passzív ez ügyben, akkor valószínűleg nem érdekli őket annyira a kapcsolatuk, hogy az hosszútávon működjön.

kiemelt kép: Shutterstock

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading