Hirdetés 

Brutális szigorral próbálja kikényszeríteni a szlovák kormány az oltatlanokból, hogy vegyék fel a koronavírus elleni vakcinát.

A kormány elfogadta a legújabb lezárásra vonatkozó szabályokat, amely elsősorban az oltatlanokat fogja hátrányosan érinteni. Eduard Heger kormányfő elmondása szerint a kórházban ápoltak 80 százaléka nincs beoltva – idézte a Portfolio.

Mivel alig maradt szabad ágy az intenzív osztályokon a szlovák kórházakban, ezért Hegerék kifejezetten az oltatlanok ellen dolgozott ki egy rendkívül szigorú szabályozást, ami a hétfői naptól fog életbe lépni.

Hétfőtől kezdődően a tömegrendezvényekre csak oltott személyeket engednek be, ráadásul csak a létfontosságú árucikkeket vásárolhatják majd, olyan termékeket már nem, ami nem tartozik az alapvető létszükséglethez.

Az oltatlanok ráadásul hétfőtől sem éttermekbe, de még bevásárlóközpontokba sem tehetik be a lábukat, jóformán semmit nem csinálhatnak. Fontos kiemelni azonban, hogy jelentősége van annak, egyes járásokban milyen a vírushelyzet.


A fekete színnel ellátott járásokban ugyanis még az oltottak sem mehetnek étterembe, edzőterembe vagy wellnessközpontba. Az éttermek csak ablakon keresztül szolgálhatnak ki vendégeket, míg a hotelek sem fogadhatnak szállóvendégeket.

A színkódok alapján jelölték ki a rendezvények látogathatóságát is: a pirossal jelöltekben 200, a bordóval jelöltekben 100, a feketével jelöltekben 50 ember lehet a maximum, aki részt vehet egy tömegrendezvényen.

A munkahelyekre visszavezetik az ellenőrzéseket, megnézik, hogy a dolgozó oltott, testelt vagy fertőzésen átesett-e. Az új szabályok szerint teljesen védettnek tekintik már azokat is, akik az elmúlt 180 napban voltak koronavírusosak.

Liner

kiemelt kép: NurPhoto / Getty Images Hungary

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading