Hirdetés 

Előre eláruljuk, ez a képrejtvény mindenkinek feladja a leckét. Lehet, hogy te mégis azon szerencsés kevesek közé tartozol, akik különösebb nehézség nélkül képesek megfejteni?

Pingvinvadászat

Nyakunkon a karácsony, Dudás Gergely (alias Dudolf) a pompásabbnál pompásabb Facebook-képrejtvények szerzője azonban a változatosság kedvéért mostanság olyan fordulókkal is közönsége elé lép, melyek egyáltalán nem tükrözik a közelgő ünnep jellegzetes légkörét. Dudolf megfontolásával mélyen egyet tudunk érteni, hiszen egyébként is végeláthatatlanul ömlik ránk a karácsonyi hangulatot erősítő reklámok, mozifilmek, internetes felületek áradata, így aztán december elején szinte már kiváltságnak számít, ha néhány másodpercre kiszakadhatunk az ünnep egyébként nyilvánvalóan imádnivaló atmoszférájából. Képrejtvény-sorozatunk következő fordulójában ismét egy kakukktojás levadászása lesz a feladatod. Az ábrán (IDE kattintva szemügyre veheted teljes méretben, jobb minőségben is) tukánmadarak sokasága tárul a szemed elé, csakhogy Dudolf gondosan elrejtett közöttük egy pingvint is. Neked pedig természetesen az lesz a feladatod, hogy megtaláld. Jól vigyázz: a feladat korántsem egyszerű, egyszóval ne bízd el magad, légy megfontolt, körültekintő és ne spórolj sem az időddel, sem az energiáddal!

Nem olyan egyszerű, amilyennek tűnik

Ugye, hogy mégsem volt annyira egyszerű ez a fejtörő, mint amilyennek első látásra tűnt? IDE kattintva máris megtekintheted a megoldást, melynek kulcsa az állatok testfelületén látható szürkés-fehéres sávok alapos megfigyelése volt. A tukánmadarak testén a fehér sáv szívalakot ölt, míg a kép jobb szélén “árválkodó” pingvin esetében ugyanez a sáv nem mutat ennyire különleges formát. Voltaképpen erre az apró eltérésre kellett csupán rájönnöd, s utána már gyerekjáték volt rátalálni a pingvinre. Persze – mivel ebben az esetben nem adtunk semmiféle segítséget – minderre magadtól kellett ráeszmélned, ami bizonyára nem történt meg két másodperc alatt. Most aztán tényleg minden szuperképességedre szükséged volt ahhoz, hogy sikert arass: használnod kellett a fantáziádat, a kreativitásodat, nem is szólva a megfigyelőkészségedről, s mindemellett türelmesnek és megfontoltnak is kellett mutatkoznod. Ha a diadalod ennek ellenére sem maradt el, mélyen meghajolunk előtted: a legintelligensebb képmegfejtők egyike vagy!

(via Femcafe)

kiemelt kép: Shutterstock


Hirdetés