Hirdetés 

Már 11 nap telt el az inárcsi Bozsik Mária eltűnése óta. Mindenki a szívén viseli két magára maradt lánya sorsát, és reménykednek, hogy az édesanya még épségben előkerül. De vajon ez lehetséges-e? Egy szakértő válaszolt a Bors kérdéseire.

Ahogy arról a Reflektoronline elsőként beszámolt az Inárcson élő asszony a gyermekeinek azt mondta, hogy dolgozni indul az egyik budapesti kórházba. A hajnali fél hatkor induló busz megállója az asszony házától 200 méterre van, de a járaton utazó községbeliek megerősítették, hogy nem szállt fel a buszra. A család egyik közeli ismerőse, Norbert lapunknak elmondta: több különös körülmény is fennáll Mária eltűnésével kapcsolatban, akit egyébként nagy erőkkel keres a rendőrség. – Mária elindult dolgozni, elköszönt a gyerekeitől, majd a megszokott időben késő délután nem ért haza. A nagyobbik lánya Meggie kedden reggel tett bejelentést a rendőrségen. – kezdte a család barátja, aki a különös körülményekbe is beavatta lapunkat.

Mária munkatársai elmondták, hogy aznap szabadnapos volt, tehát ebből adódóan is érthetetlen, hogy miért indult el mégis dolgozni. A buszmegálló mindössze 200 méterre van a házuktól, de addig egészen biztosan nem jutott el

– mondta a jóbarát.

Mindeközben egyre jobban bonyolódnak a szálak és egyre több a megválaszolatlan kérdés az eset kapcsán.

Az asszony volt párja, István, aki nemrég szabadult a börtönből, a Blikknek tett nyilatkozatában utalt arra, hogy Mária mentális problémákkal küzd, illetve hogy nem ez az első eset, hogy eltűntként körözi a rendőrség.

Mária joghallgató lánya, Maggie cáfolja a férfi állításait. 

Az említett elmeorvosi szakértői véleményt áprilisban készítették, a gyermekelhelyezési per miatt, viszont semmilyen terhelő dolog nem derült ki anyukámról, hiszen akkor már rég lezárult volna a per 

– állítja a 22 éves lány.

Az biztos, hogy magától nem ment volna el sehova, nem hagyna itt minket. Mi voltunk az élete! 

– mondta a Borsnak korábban könnyekkel küszködve Maggie.


Fotó: Bors
Van még remény az eltűnt asszony számára?

A Borsnak megszólaló Dr. Bense Tamás szerint még van remény, hogy életben megtalálják az asszonyt, akár az erdőben is.

– Az ember szervezete az éhezést nagyon jól tűri, 2 hétig is életben tudunk maradni étel nélkül. Ami igazán fontos, az a folyadékbevitel – magyarázza az orvos.

A szakember szerint az erdőben jók a túlélési esélyek, hiszen nagy eséllyel találunk valamilyen forrást, ami biztosítja a vízszükségletünket. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy Mária munkahelyére indult, tehát nagy valószínűséggel vitt magával valamilyen innivalót.

Van értelme keresni, mert bár vannak bizonytalansági faktorok, én hiszem, hogy van rá esély, hogy élve előkerül.

Reflektoronline / Bors

/p>