Hirdetés 

A katalán klub barcelonai sajtótájékozatóján több „i-re is pont került”.

Barcelonában tartott sajtótájékoztatót a vezetőedző, Ronald Koeman a csapat csatárja, Francisco Trincao részvételével. A klub még a sajtóeseményt megelőzően közölte: Ter Stegen, Lionel Messi és Coutinho sem utazik Budapestre.

– Tudom, nem a legjobb, hogy két meccsen is pihentetjük Lionel Messit, de a továbbjutásunk már a legutóbbi, kijevi mérkőzésen eldőlt, a hétvégén pedig fontos bajnoki vár ránk. Ettől függetlenül fontos mérkőzés lesz a szerdai is. Fontos, hogy más játékosoknak is megadjuk a lehetőséget a bizonyításra, hiszen a céljaink között szerepel a spanyol liga megnyerése is – kezdte a Ronald Koeman, aki a magyar újságírók kérdéseire is válaszolt

Nehéz mérkőzésre számítok a Ferencváros ellen. A csoportkör nyitányán, Barcelonában egyszer már találkoztunk, ezért van tapasztalatunk, de láttuk az FTC legutóbbi, Juventus elleni meccsét is, ahol a magyar együttes szépen játszott, remekül védekezett, ennek köszönhetően az utolsó percekig esélye volt a pontszerzésre.


Messi nem játszik a Fradi ellen a budapesti mérkőzésen Fotó: FC Barcelona)

A holland tréner azt is elmondta, hogy szerinte mi a Fradi erőssége.

– Gyors játékosai, minőségi futballistái vannak, akik bármelyik percben meglephetnek minket, erre felhívtam a futballistáim figyelmét is. Nagyon jó energiájuk van, ezt bizonyították korábban a Dinamo Kijev ellen is – jelentette ki Koeman.

A 20 éves támadó, Francisco Trincao egyértelműsítette, mi az FC Barcelona célja Magyarországon.

– Fontos meccs következik, melyen szeretnénk megszerezni a három pontot – mondta, majd kitért személyes céljaira is. – Mindig igyekszem a legjobb teljesítményt nyújtani. Az álmom az volt, hogy a Barcelonában játszhassak, jelenleg csak az foglalkoztat, hogy a csapat kötelékében tudjak maradni. Megpróbálom a munkámat minél jobban végezni és meccsről-meccsre javulni.

A Fradi és az FC Barcelona mérkőzését 2020. december 2-án, szerdán 21.00-kor játsszák a Puskás Arénában zárt kapuk mögött.

forrás: fradi.hu

indexkép: FC Barcelona

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading