Hirdetés 

Életének ötvenkilencedik évében elhunyt Scherer Zsuzsa, a Blikk főmunkatársa.

Scherer Zsuzsa Média-díjas író, újságíró. Ő írta többek között a Zalatnay-dosszié-Levelek a börtönből, Cicciolina tabuk nélkül, Faludy György-A szabadság hontalanja, Klapka György Aranyember-Az én történetem című könyveket is. A Képes Újság főszerkesztője volt, rövid ideig a Story magazinnak írt, de pályája nagy részét a Blikk főmunkatársaként töltötte.

A kilencvenes és a kétezres évek egyik legnagyobb oknyomozó újságírója volt.

A Blikk búcsúját változatás nélkül közöljük:

„A betegágyadon azt mondtad, van még benned jó néhány cikkötlet, meggyógyulsz, és megírod majd szép sorjában nekünk. Én pedig könnybe lábadó szemmel, bátorítólag bólogattam, miközben tudtam, erre már nem kerül sor, hiába láttam évtizedeken át, hogy ha a lapról van szó, nem ismersz lehetetlent. Évtizedeken át, az utolsó pillanatig, fiatalokat megszégyenítő lelkesedéssel estél neki minden egyes cikknek, olyasféle alázattal a hivatásod iránt, amely ma már kiveszőben, csak mutatóban van meg a kollégákban.

Hányszor, de hányszor mondogattuk egymásnak, hogy az életünket adnánk egy-egy sztoriért, címlapért. Mert az nem lehet, hogy ne mi írjuk meg először, hogy lemaradjunk róla, hogy beelőzzön a konkurencia, aztán a lapzárták egyszerre felemelő és őrjítő óráiban-perceiben többnyire sikerült is befutnunk a hőn áhított történetet. És közben pontosan tudtuk, tényleg az életünket adjuk ezért az egészért, megfizetünk majd a mindennapos hajszáért, de ezt csak így érdemes csinálni, testet-lelket emésztő szenvedéllyel.

Még akkor is, ha egyszer csak, fájdalmasan korán, kihullik a klaviatúra a kezünk alól, és örökre magunkkal visszük életünk történetét.

Isten nyugosztaljon, Sérike!”

Blikk

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading