Hirdetés 

Szerdán este 21 órakor jön a Ferencváros számára az a BL-mérkőzés, amelyen a legreálisabb esélye van a magyar bajnoknak a pontszerzésre. Még a Dianmo Kijev legendás magyar edzője, Szabó József szerint is komoly sansza lehet a Fradinak, a Kijevvel négy bajnokságot nyerő mester a hazai győzelmet sem tartja elképzelhetetlennek.  – írja az Origo.

Ha pedig így lesz, akkor a Fradi pontszámban többet gyűjt majd két forduló után, mint a 13 BEK/BL-győzelemmel rendelkező Real Madrid. A spanyolok ugyanis két meccsből 1 ponttal állnak saját csoportjukban – azt az egy pontot is őrületes mázlival érték el kedden este a német Mönchengladbach ellen. A keddi nap krónikájához tartozik még Szoboszlai Dominik nagy gólja Madridban az Atlético ellen, de ez a gól nem ért pontot, mert Diego Simenone csapata 3-2-re verte a Salzburgot.


A Fradi bravúrra készül a Dinami Kijev ellen (Fotó: nso.hu)

ÓVATOS BIZAKODÁSSAL KÉSZÜL A FERENCVÁROS

A BL történetében eddig egyetlen magyar győzelmet jegyezhetünk fel a főtáblán, azt is a Fradi érte el 25 éve a Grasshoppers otthonában, amikor Novák Dezső csapata 3-0-ra nyert idegenben.

A mostani csoportban mindenki úgy számolt, hogy a két óriás (a Barcelona és a Juventus) oda-vissza megveri a Kijevet és a Fradit, éppen ezért az ukrán és a magyar bajnoknak a két egymás elleni mérkőzése dönthet a csoport harmadik helyéről, amely 2021 tavaszán az Európa-ligában való szereplést ér. Másképpen fogalmazva: a Fradinak most kellene olyan eredményt elérnie, amely alapot adhat arra, hogy a december 8-án Kijevben rendezendő utolsó fordulós meccsnek számunkra komoly tétje legyen.

BAJNOKOK LIGÁJA,
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
G-CSOPORT

21.00: FERENCVÁROS–Dinamo Kijev (ukrán) (Tv: M4 Sport

Lapunk a mérközés után részletes beszámolóval kszül.

/p>