Hirdetés 

Ismét beszámolt a legújabb koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fejleményekről az operatív törzs. – írta a Metropol.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője arról beszélt, hogy a fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik. A magyar települések 80 százaléka már érintett. Mindenhol be kell tartani a higiénés szabályokat – tette hozzá.

Galgóczi elmondta, hogy a szennyvízvizsgálatok alapján azt lehet látni, hogy több nagyvárosban is emelkedő tendenciát mutat a koronavírus örökítőanyaga. Mindezek alapján további növekedés várható a következő napokban – tette hozzá. A maszkot megfelelően kell viselni.

Galgóczi Ágnes elmondta, hogy Orbán Viktor kora este bejelentést tesz majd a kormányülés után.

Gál Kristóf közölte, hogy a rendőrség határozottan lép fel a szabályt megszegőkkel szemben. 65 esetben jóval szigorúbban intézkedtek, míg csak 18 esetben figyelmeztettek. Szólt arról is, hogy egy férfi nem volt hajlandó maszkot viselni a vonaton, a rendőri felszólítás ellenére sem vette fel a maszkot. A rendőrök végül előállították a budaörsi rendőrkapitányságon.

Gál Kristóf elmondta, hogy közel 9 ezer hatósági házi karantént rendeltek el. Több mint 13 ezer esetben ellenőrizték a hatósági házi karantént a rendőrök.

Galgóczi Ágnes kérdésre azt mondta, hogy a háziorvosok a tünetek alapján döntenek az esetleges COVID-tesztről. Amennyiben valakinél az enyhe tünetek nem gyengülnek, akkor érdemes újrahívni a háziorvost, vagy a mentőket.

forrás: metropol.hu

indexkép: 24.hu

/p>