Hirdetés 

Szabó Ádám a YouTube-on vallott arról, miért küldték el az intézményből.

Szabó Ádámot a közönség 2011-ben ismerhette meg a Csillag Születik helyes harmonikás fiújaként. A tehetségkutató óta hatalmas utat járt be. – írta a femina.hu

2014-ben az X-Faktorban megmutatta, hogy énekesként is megállja a helyét, 2017-ben pedig a dobogó második fokán végzett A Dalban.  2020 is mérföldkő lett az életében, november 8-án ő nyerte el az év legsokoldalúbb előadója díját a TV2-n futó Sztárban Sztárban.

Szabó Ádám a Zeneakadémián

A 28 éves sztár nagyon korán rájött, hogy zenéléssel szeretne foglalkozni. Szinte sorszerűnek nevezhető, hogyan találta meg jövendőbeli hivatását. Mindössze ötéves volt, amikor szülei úgy döntöttek, maguk mögött hagyják Budapestet, és Érden vásárolnak egy családi házat. A költözködés során, a padláson talált rá későbbi hangszerére, ami annyira megtetszett neki, hogy el is kezdett rajta gyakorolni.


szabó ádám

Fotó: RTL Klub/Csillag Születik

Kevesen tudják, hogy zongorázik és furulyázik is, és az sem köztudott róla, hogy tehetségét nem csak a televízió képernyőjén kamatoztatta: felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre. Diákévei azonban nem úgy teltek, ahogy azt elsőre gondolnánk, Osváth Zsolt 1Kanapén című műsorában árulta el, hogy miért nem tudta megszerezni elsőre a diplomáját.

Engem onnan kitettek, ugyanis nem jártam be kórusra. Pont A Dalban voltam, és egyszerűen nem tudtam bejárni az órákra, ezért kicsaptak a Zeneakadémiáról.

– mesélte az adásban.

A rossz tapasztalat nem szegte kedvét, hogy másodjára is megpróbálkozzon a felvételivel.

Márciusban beütött a karantén, és annyira nem tudtam, hogy mihez kezdjek magammal, hogy nekiálltam gyakorolni, mint a gép, újra felvételiztem, és fel is vettek. 

indexkép: promotions.hu

/p>