Hirdetés 

Összeszedtünk Nektek pár érdekességet a szilveszter éjszakával kapcsolatban – ha már úgyis nyakunkon az újév… Íme, 15 tény az év egyik kedvenc eseményéről!

1. Több felnőtt pelenkát visel a Times Square szilveszteri ünnepségén, mert kevés a mellékhelyiség.


2. Beethoven 9. szimfóniáját a német hadifoglyok mutatták meg a japánoknak az első világháborúban, azóta tradíció, hogy eljátsszák újév napján Bécsben.

3. Koreában és más ázsiai országokban, amikor megszületsz már egy évesnek számítasz és az életkorod újév napján növekszik. Szóval ha december 29-én születsz, akkor már eleve két évesnek számítasz.

4. 1976-ban Danny Finegood szilveszter este kicserélte a Hollywood feliratot Hollyweedre, hogy a marihuána legalizálásáért harcoljon. A projekt egy iskolai feladatra készült, ötöst kapott érte.

5. Minden évben van egy zenei fesztivál az Antarktiszon, amelyet Jégraktárnak neveznek.

6. 1753-ig az Egyesült Királyságban az új évet március 25-én ünnepelték, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján. 1753-tól álltak át január elsejére.


Hirdetés 

7. Az oroszok kétszer ünneplik az újévet: egyszer január 1-én, aztán január 14-én.

8. Újév napján a Japánban található Akitában tradíciónak számít, hogy a férfiak hegyi démonnak öltöznek, berúgnak és gyerekeket riogatnak, akik lusták voltak vagy rosszul viselkedtek.

9. Minden december 25-én Takanakuy városában, Peruban mindenki ökölharcol. Aztán mindenki elmegy inni, hogy tisztán kezdjék az új évet. Streetfight felsőfokon, ám otthoni kipróbálásra nem ajánlott!

10. Az egész világon Szamoa ünnepli először az újévet. Közép-Európai idő szerint itt kb. 11 óra körül múlik el a régi év. Utolsóként 24 órával később Hawaii ünnepel.

11. A francia forradalom után Franciaország rövid ideig új naptárat vezetett be, ahol 10 napból állt egy hét, 10 órából egy nap, 100 percből egy óra és 100 másodpercből egy perc.

12. A Fülöp-szigeteken szilveszter este az összes villanyt felkapcsolják a házban, hogy így ijesszék el a gonosz szellemeket. Kinyitják az összes ajtót, ablakot, szekrényt, hogy aztán éjfélkor őrült módjára körberohanva mindet be is zárják.

13. Van egy 1000 év hosszú dal, amelyet Hosszú Játéknak hívnak. A dalt 2000. január elsején kezdték el játszani és egészen 2999. december 31-ig tart majd. Aztán elölről kezdődik.

14. Szilveszter éjjelén Dél-Afrikában, Johannesburg egyik kisebb szomszédságában összegyűjtik a régi háztartási eszközöket, felviszik egy elhagyatott társasház tetejére és ledobálják az utcára.

15. Reykjavikban van szilveszter éjjelén a legnagyobb tűzijáték, míg Párizsban tilos tűzijátékkal ünnepelni.

forrás: flyerz.hu

indexkép:Getty Images

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading