Hirdetés 

Kásler Miklós szerint több szigorítás kellene, változhat a boltok nyitva tartása is.

Kásler Miklós a közelmúltban a Blikknek adott interjút, amelyben elmondta: olyan mértékben terjed most Magyarországon a vírus, hogy hamarosan újabb szigorítások válhatnak szükségessé. Az Emmi minisztere a lapnak elmondta, hogy az átoltottság mértéke csak több hét múlva éri el azt a szintet, ami megfékezhetné a felfutást, ezért addig szükség lehet szigorításokra is. A tárcavezető hozzátette, hogy a gyors terjedés miatt teljes készültség van a kórházakban.

“Itt a nyakunkon a harmadik hullám, gyorsan terjed a brit variáns, ami tudjuk, hogy legalább 70 százalékkal fertőzőképesebb, fiatalabb korosztályokat is elér, illetve a betegség lefolyása súlyosabb. Naponta két-háromszáz ember kerül most kórházba, ötszáz felett van és meredeken nő a lélegeztettek száma. Szerintem nem lehet pénzben mérni azt, hogy lélegeztessünk egy embert vagy sem. A kormány célja az, hogy minden eszköz és feltétel meglegyen a betegek gyógyulásához. A járvány felszálló ágában vagyunk ismét” – fogalmazott a miniszter.


MÉG KEZDETLEGES SZINTEN ÁLL AZ ÁTOLTOTTSÁG

“A vakcináció mértéke több hét múlva éri el azt a szintet, ami megfékezhetné a felfutást. Addig szükség lehet szigorításokra is” – kezdte Kásler, aki a lap riporterének kérdésére pontosított, hogy mit ért ez alatt. “Sok példa van a világban, mit lehet még tenni: iskolákat bezárni, előre lehet hozni a szünetet vagy meg lehet hosszabbítani az időtartamát erre a kritikus néhány hétre. Az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak nyitva tartása mellett lehet az egyéb boltok nyitva tartásán is szigorítani. Ennek mintájára még sok minden más is lehetséges” – fejtette ki a tárcavezető.

Az Emmi minisztere hozzátette, hogy véleménye szerint Magyarország rendkívül jó érzékkel lépett fel a járvány első fázisában. Saját adataik szerint naponta két-háromszáz ember kerül most kórházba itthon és meredeken nő a lélegeztettek száma. A kormány célja az, hogy minden eszköz és feltétel meglegyen a betegek gyógyulásához.

Femcafe

indexkép: kaslermiklos.hu


Hirdetés