Hirdetés 

A kép illusztráció!

Döbbenetes: a zsaroló hajléktalan fröcsögve arcon köhögi azt, aki nem ad neki pénzt

Rettegésben tartja az újbudai pláza környékét az a kéregető hajléktalan, aki maszkját lehúzva arcon köhögi azokat, akik nem adnak neki pénzt.

Több helyi is szemtanúja volt az esetnek, mikor az egyik pénzt kéregető budapesti hajléktalan a nemlegest választ hallva egyszerűen lehúzta a maszkját, majd szánt szándékkal arcon köhögött egy idősebb asszonyt. A férfi nem először csinálta ezt, a koronavírus-járvány tombolásának közepén rendszeresen így “bünteti” mindazokat, akik nem adakoznak neki. “Mindig is sok volt errefelé a hajléktalan, de gond nem volt velük, senkit nem bántottak, kimondottan udvariasak. Azonban mostanában feltűnt pár erőszakosabb alak, akik trágárságokat kiabálnak annak, aki nem ad nekik aprót, és bár személyesen nem találkoztam az illetővel, de hallottam, hogy egyikük szándékosan büntetésből arcon köhögi az embereket. Ez így a járvány kellős közepén kimondottan rémisztő” – árulta egy helyi férfi a Borsnak, hozzátéve, hogy inkább elkerüli már azt a szakaszt.


A kép illusztráció! (Fotó: Népszava)

A helyi hajléktalanok is megerősítették, hogy egyik társuk valóban ezzel a módszerrel bünteti az embereket. Elmondták, hogy velük is nagyon agresszíven viselkedik a férfi, és ők is inkább elkerülik. “Mi mindig tisztességgel hordjuk a maszkot, vigyázunk magunkra és egymásra, nem szeretnénk elkapni a koronavírust, és soha nem tennénk ilyet az emberekkel” – mondta Henrik.

Indirekt


Hirdetés 

%d bloggers like this: