Hirdetés 

A Ferencváros a válogatott szünet után rögtön a MOL Fehérvár együttesét fogadta a Groupama Arénában, csaknem 9000 néző előtt. 

A tét (a két csapat rivalizálásának presztízs-értékén kívül) az volt, hogy a zöld – fehérek erősítik meg a pozíciójukat a tabella élén, vagy a Fehérvár zárkózik fel az élmezőnyhöz.

A játék első perceiben egyértelművé vált, hogy a szeptemberinél lényegesen jobb formát mutató fehérvári csapat egy a régi fényében tündöklő és az elmúlt rövid időszak hullámvölgyén egyértelműen túl lévő Ferencvárossal néz szembe. A zöld -fehérek pedig nem akarták sokáig húzni az időt, a 10. percben Civic adott be balról ballal, Heister nagyon elmérte a labdát az ötös bal sarkánál, Zubkov remekül lekezelte a labdát, kicselezte Stopirát, és kissé balról, hét méterről ballal a jobb felső sarokba lőtt.  1–0!

A játék képe innentől egyértelmű FTC fölényt mutatott, a zöld- fehérek magabiztosan, pontosan játszottak. A 40. percben eldőlni látszott minden, amikor Petrjak beadása Samy Mmaee fején csattant, Laidouni azonnal kontrát indított, RYAN MMAEE ment el a jobb szélen, a tizenhatos elé ért, Stopira nagyon könnyen megadjta magát, Mmaee így jobbal kapura lőtt, 13 méterről, az ötösön bevetődő Ruson megpattant a labda, és nagyon pontosan utat talált a jobb alsó sarokba. 2–0!

Ekkor érezhető volt, hogy egy következő Fradi – gól végleg eldöntené a találkozót, de a félidőben már nem zörgött a háló egyik oldalon sem, így 2-0 arányú hazai előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.


Zubkov klasszis gólt lőtt (Fotó: nso.hu)

A második félidőben pont ott folytatódott minden, ahol az első abbamaradt. Meddő fehérvári támadások és veszélyes Fradi akciók. Az 58. percben Szendrei Norbert nem figyelt, Zubkov indította a balon Ryan Mmaeét, aki ballal a becsúszó Rus lába között középre adott, Stopira elkésett, MYRTO UZUNI pedig középről, jobbal a kapuba lőtt. 3–0!

Ezzel el is dőlt a találkozó sorsa, az elmúlt hetekben sokat kritizált Peter Stöger pedig rögtön hármat cserélt, gondolva már a jövő heti Betis elleni Európa Liga mérkőzésre. Érkezett Tokmac, Besic és Zachariassen, majd később Botka is. A zöld – fehérek a hátralévő fél órában is tetszetősen, taktikusan futballoztak, amellyel a Fehérvár jól láthatóan nem tudott mit kezdeni.

A 78. percben a sokadik látványos támadását vitte végig a Ferencváros, amelynek főszereplői Zachariassen és Laiduni voltak. Zubov indította szépen Zachariassent, Kovács nagyon elkésett, elkapta az ötös bal sarkán a labdát kifelé megtoló légiós lábát. Fölöslegesen összehozott 11-es.

A büntetőt Aissa Laiduni végezte el borzasztó rosszul, jobbal a jobb alsó mellé lőtt. Maradt a 3-0.

Az utolsó 10 percben kicsivel többet próbálkozott a Fehérvár, de a Fradi magabiztosan őrizte az előnyét. A zöld – fehérek jól láthatóan vissza is vettek a a tempóból, nekik láthatóan elég a három gólos győzelem. A három percnyi ráadásban megfogyatkozott a Fehérvár, Funsho kapott piros lapot amiért szájon vágta Tokmacot mitöbb majdnem nekiment a sporinak is, Nikolics állt oda elé gyorsan, megelőzve a nagyobb bajt.

A Ferencváros magabiztosan verte a Vidit, ezzel három pontra növelve előnyét a Puskás Akadémia előtt, a Fehérvár pedig maradt a negyedik helyen, a nyakában az üldözőivel a középmezőnyből.

A csütörtöki Real Betis elleni Európa Liga mérkőzés előtt remekül hangolt Peter Stöger csapata.

Ferencváros – Mol Fehérvár FC 3-0 (2-0)

Budapest, Groupama Aréna 8719 néző

(Zubkov 10., R. Mmaee 40., Uzuni 58.)

Tabella

kiemelt kép: nso.hu


Hirdetés