Hirdetés 

Továbbra is nagyon sikeresnek tűnik a kormány kezdeményezése, az oltási akcióhét, miközben sorra érkeznek az oltatlanok a vakcinájukért.

Látható módon egyre több oltatlan dönt úgy, hogy mégis beadatja magának a vakcinát, noha már hosszú hónapokkal ezelőtt élhettek volna a lehetőséggel. Látván, hogy milyen súlyos állapotot képes okozni a vírus, és annak új variánsai, többek inkább a vakcina mellett tették le a voksukat.

Szlávik János nyilatkozott úgy, hogy a kifejezetten oltásellenesekkel nincs mit kezdeni, de azokkal már sokkal inkább, akik hajlamosak arra, hogy meggyőzzék őket. Emellett Szlávik kiemelte, úgy tűnik, hogy elkerülhetetlen az új vírus megjelenése Magyarországon, amit már folyamatosan kutatnak a szakemberek.

A szakember arra is rávilágított, hogy átlagos életmód mellett nincs esély elkerülni a megfertőződést, miközben életerős fiatalemberek is voltak már intenzív osztályon a hullámok során.

Merkely Béla emiatt is emelte ki, hogy az oltatlanok be bízzanak kizárólag az immunrendszerükben, mert nagyon nagy árat fizethetnek érte. A legfrissebb oltási adatok szerint az oltási akcióban eddig összesen 831 ezren vették fel az oltásukat, akik közül 681 ezren a harmadik vakcinájukat kérték.


Azok, akik eddig egy oltást sem vettek fel, és most éltek a lehetőséggel, összesen 102 ezren vannak. Mint azt már mindenki tudja, az oltási akció sikeressége miatt ezen a héten is lehet előzetes időpontfoglalás, regisztráció nélkül oltakozni reggel 7 és este 7 óra között.

(via Liner)

kiemelt kép: SOTE


Hirdetés