Hirdetés 

Peter Stöger menesztése óta több edzővel is hírbe hozták a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvárost, többek között a korábbi orosz szövetségi kapitány, Sztanyiszlav Csercseszov neve is felmerült. 

A Nemzeti Sport oroszországi információi szerint a válogatott kispadjáról a közelmúltban távozó 58 éves Sztanyiszlav Csercseszov az egyik legesélyesebb a pozícióra, a helyi Telegram is hosszabb cikket szentel a vaskezű tréner magyarországi lehetőségének. Csercseszov a 2018-as hazai rendezésű világbajnokság ideje alatt hihetetlen népszerűségre tett szert, ám mostanra ez megváltozott. A szigorú tekintetű tréner meglehetősen nehezen nyílik meg, az újságírókat szíve szerint messziről elkerülné, az orosz sajtó képviselőivel többször is összeveszett elutasító habitusa miatt. Igen ritkán nyílik meg, privát életébe nem enged betekintést, egyszer annyit árult el, legszebb gyerekkori karácsonyi ajándéka egy focilabda volt, amellyel csak két napig játszhatott, mivel belerúgta egy kerítésből kiálló szögbe.

A futballistákban az atletikusságot értékeli a legjobban, Oroszországban pedig külön szótárt is összeállítottak, mely szavakat nem szabad Sztanyiszlav Csercseszov jelenlétében kiejteni. A tréner a „barátságos mérkőzés” kifejezéstől a falra tudna mászni, nála ugyanis ilyen egyszerűen nem létezik, a „probléma” szó sem szerepel a szókincsében (helyette jobb, ha nehézséget használnak), és a „miért” kérdőszó is mellőzendő, mert azt válaszolja: mert úgy döntöttem!


Sokak szerint erre a szemléletre lenne szükség a Ferencvárosnál, hiszen kiderült, a labdarúgók a nagyobb szabadsággal inkább visszaéltek. Sztanyiszlav Csercseszovnál ez elképzelhetetlen lenne. Lapunk kedd délután telefonon utolérte a neves orosz trénert, akinek természetesen feltettük a mindenkit foglalkoztató kérdést: valóban tárgyal a Ferencvárossal?

„Nem tudok erről mit mondani. Ha bármi konkrétum lesz, szívesen beszélek, most nincs miről… Ha nem haragszanak, mennem kell, éppen esküvőre készülök” – felelte szűkszavúan Csercseszov.

Hogy végül ki követi a kispadról távozó Peter Stögert, nehéz kitalálni. Mindenesetre nem lenne meglepő, ha a zöld-fehérek vezetői valóban szigorú, a szabályok betartását minden körülmények között megkövetelő szakembert választanának. Hajnal Tamás, a zöld-fehérek sport­igazgatója ezekben a napokban alighanem gőzerővel keresi a legjobb megoldást, bár a hírek szerint nem a hétfői menesztés után kezdtek neki az edzőkeresésnek.

Nemzeti Sport

kiemelt kép: Origo


Hirdetés