Hirdetés 

Koronavírus: Erre a korcsoportra jelenthet valós veszélyt az omikron

Azt eddig is tudni lehetett, hogy gyorsabban terjed az elődeinél, de azt nem mondták ki egyértelműen, kikre veszélyes igazán. Eddig.

Egyre több tanulmány jelenik meg arról, hogy a koronavírus omikron változata enyhébb lefolyású megbetegedést okoz elődjeinél. A szakemberek szerint azonban könnyelműség lenne fellélegezni.

Az omikronról pár dolgot már biztosan állíthatunk. Ilyen például, hogy gyorsabban terjed a korábbi variánsoknál, aminek következtében több országban is ár annyi megbetegedést regisztráltak, amennyire korábban nem volt példa. Az egyre több esettel egyre több információhoz jutunk, ilyen például, hogy a legtöbb esetben enyhébb lefolyású megbetegedést okoz a fertőzötteknél.

Christian Drosten német virológus az ausztrál járványhelyzetre hivatkozva arról beszélt egy interjúban, hogy hiába a szigetországban a magas fertőzésszám, a kórházban kezelt betegek száma csökken. A szakember azonban azt mondja, hogy ezt a vírustörzset is hiba lenne lebecsülni. A 60 év feletti oltatlanok továbbra is nagy veszélyben vannak – írja a Ripost a Kronen Zeitunk nyomán.

BlikkRúzs

kiemelt kép: Getty Images


Hirdetés 

%d bloggers like this: