Hirdetés 

Szombaton is folynak a harcok Ukrajnában. Az orosz csapatok átcsoportosítanak Kijevnél. Az ukrán elnök fordulópontról beszél.

Sok ukrán városban légiriadó volt szombat reggel

Számos ukrán városban megszólaltak a légvédelmi szirénák szombaton kora reggel, arra figyelmeztetve a lakosságot, hogy vonuljon biztonságos helyre az esetleges orosz támadás elől – jelentette a helyi média. A beszámolók szerint légiriadó volt Kijevben, a nyugati Lvivben (Lemberg), Odesszában, Harkivban és Szumiban is.

Az oroszok átcsoportosítanak Kijevnél

Az orosz erők tovább folytatták az ukrán városok bombázását. Műholdfelvételeken is látható csapatmozgások alapján az orosz sereg átcsoportosítást végzett Kijev ostrománál – számolt be róla a Reuters.

Elraboltak egy ukrán polgármestert az orosz katonák

Orosz katonák elrabolták a dél-ukrajnai Melitopol polgármesterét – jelentette be péntek éjjel Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök szerint ez az országa ellen zajló orosz támadás gyengeségének a jele is.

Támadás ért egy onkológiai kórházat

Az ukrán hatóságok szerint egy rákos betegeket kezelő kórházat ért támadás Mikolajiv városában éjjel.

A kórház főorvosa elmondta, hogy a támadás idején több száz beteg tartózkodott a kórházban, de senki sem halt meg. A támadás megrongálta az épületet és kitörte az ablakokat.

https://twitter.com/PrivateHelpOrg/status/1502486955128410114

Metropol

kiemelt kép: Getty Images

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading