Hirdetés 

A Ferencváros korábbi edzője lehet Ausztria válogatottjának szövetségi kapitánya

Hétfőn lemondott az osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Franco Foda, aki 2017 tavasza óta irányította az együttest. A sajtóban azonnal meg is kezdődtek a találgatások a lehetséges utódról. Az egyik jelölt nem más, mint a Ferencváros korábbi edzője, Peter Stöger.

A német Franco Fodának a hónap végén jár le a szerződése, a hétfői bejelntése után pedig már biztos, hogy nem marad a posztján. Osztrák és német sajtóértesülések szerinta két legkomolyabb jelölt Foda helyére nem más, mint a korábbi német szövetségi kapitány, Joachim Löw, illetve a Ferencváros korábbi edzője, Peter Stöger.


Stöger a Ferencváros után megkaphatja élete legfontosabb munkáját (fotó: player.hu)

Löw esetleges szerződtetése azonban nem tűnik egyszerűnek. A Kicker szerint a német válogatottat tizenöt éven át irányító szakemberanyagi igénye túl magasak az osztrák fociszövetség (ÖFB) számára, így nem valószínű, hogy létrejön a megállapodás. A lap szerint emiatt jóval esélyesebb jelölt a Fradi korábbi edzője, Peter Stöger,aki jelenleg ugyancsak munka nélkül van, és szívesen ülne le a hazája kispadjára.

A 45-szörös válogatott Florian Klein azonban úgy nyilatkozott, hogy szkeptikus Stöger szerepvállalását illetően.

“Stögernek mindig sikerül jó hangulatot teremtenie, és mindenkiből ki tud hozni valami jót. Másrészt a játékstílusa inkább védekező”– mondta az Austria Wien, a Red Bull Salzburg és a VfB Stuttgart korábbi hátvédje.

Az osztrák szövetség elnöke, Gerhard Milletich már a pótselejtezős vereség után bejelentette, hogylegkésőbb április végéig döntés születik a szövetségi kapitány személyéről.

Stöger olyan játékstílust képvisel, ami nem biztos, hogy megfelel az osztrákloknak (Fotó: FTC)

Stöger 2005-ben kezdett el edzőként tevékenykedni, az Austria Wiennel rögtön Osztrák Kupát, majd második időszakában 2013-ban bajnokságot nyert. Utána Németországban tevékenykedett, ahol az 1. FC Köln gárdáját másodosztályú bajnokként segítette feljutáshoz, később pedig a hullámvölgyben lévő Borussia Dortmund élére került, amellyel végül negyediként, Bajnokok Ligája-részvételt érő helyen zárt. A Ferencvárosnál tavaly június 5-én nevezték ki, a csapatot az Európa Liga csoportkörébe vezette, ahol a zöld – fehérekkel legyőzte a Bayer Leverkusen csapatát. Kisebb visszaesés után, de a csapatot a tabella élén tartva is menesztették december 13-án a Ferencvárostól.

Origo

kiemelt kép: Eurosport


Hirdetés 

%d bloggers like this: