Hirdetés 

A hegedűművész sokszor szót emelt már az egyetemes emberi jogokért, mert hisz a demokráciában, és vallja: minden ember szabadnak és egyenlőnek születik. 

Szüleim úgy neveltek, hogy mindig, minden körülmények között adjam meg másoknak a tiszteletet és én ugyanerre nevelem gyermekeimet. Az emberi méltóságot úgy lehet megadni és megőrizni, ha kellő tisztelettel és odafigyeléssel vagyunk mások iránt

– fogalmaz Mága Zoltán.

Hozzáteszi, ha egy embert pusztán csak a rosszindulat, a gyűlölködés vezérel, ha mindig mások pocskondiázásában látja saját örömét, vagy ebből akar magának bármi előnyt kovácsolni, annak mérgezett a lelke és eltávolodott Istentől, távol került az alapvető emberi értékektől. 

“Az alapvető demokratikus jogokba beletartozik a szabad véleménynyilvánítás, de ez nem jelenti azt, hogy másokat meggyalázva, sokszor alpári módon, gyűlölködve, emberi méltóságában megalázva, különböző rágalmakkal tehesse azt. Közösségi oldalamon sokszor találkozom indokolatlan támadással, gyűlölködő kommentekkel, főként olyanoktól, akik a demokrácia nevében másokat porig alázva harcolnak a jogokért, emberi méltóságért és tisztességért” – írja.

A hegedűművész szerint nagyon rossz irányt vesz a társadalom, az emberiség, ha a folyamatos ellenségeskedés, embertársainak gyalázása tölti be mindennapjainkat. Gyűlöletre nem lehet és nem szabad semmit építeni.

Ha különböző is az értékrendünk, attól még embernek kell maradnunk! Úgy vélem eljött az idő, hogy kellő határozottsággal kiálljak a véleményszabadság díszpapírjába csomagolt gyűlöletkeltés ellen. Arra kérek minden embertársamat, az emberi méltóságot és tiszteletet szem előtt tartva fejtsen ki véleményt és ne keltsen feleslegesen feszültséget az amúgy is nehéz, gondokkal teli világban

– fogalmaz Mága Zoltán.

A művész nem tud és nem is akar mindenkinek megfelelni, éppen ezért arra szólítja fel mindazokat, akik a közösségi oldala bejegyzései alatt akarják megtalálni bomlasztó, rosszindulatú hangulatkeltő és gyalázkodó mondataik, szavaik kiemelt fórumának lehetőségét, ne tegyék, vagy kövessék ki oldalát, mert nem fogja engedni, hogy az emberi méltóságot sértő megjegyzések árasszák el azt a felületet, amely eddig is az egyetemes magyar zenei kultúra, az  összefogás, az önzetlenség és a szeretet határtalanságának zászlóshajója volt.

Ne feledjék, gyűlölet megöli a lelket!

– tette hozzá.

Mindezek fényében még egyszer jó egészséget, hosszú boldog életet, sok sikert, szerencsét kíván 60. születésnapja alkalmából Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úrnak, hogy a határainkon túl élő honfitársainkért, a nemzetiségekért és az egyházakért dolgozhasson!

Bors

kiemelt kép: Facebook / Mága Zoltán


Hirdetés