Hirdetés 

Váratlanul veszítette el testvérét a kiváló orgonaművész, Varnus Xavé, ugyanis öccse 45 éves korában meghalt. A megtört báty egyből repülőre szállt, amikor megtudta a tragikus hírt.

Varnus Xavér épp Kanadában tartózkodott amikor értesítették őt arról, hogy elhunyt a testvére. A családot megrendítette a hír, de próbálnak kitartani egymás mellett. Ádám halála váratlanul érte őket, hiszen a férfi nem szenvedett betegségben, egy félrement falat okozta a tragédiát.

Varnus Xavér nehéz időszakot él át, a legfontosabb számára, hogy édesanyját vigasztalni tudja. Számára is felfoghatatlan az, hogy elhunyt az öccse, de úgy érzi támaszt kell nyújtania. A testvérek mindent megosztottak egymással, szinte minden lépésükről beszámoltak a másiknak.

“Az önfeledt öröm, amikor 14 évesen először vehettem karjaimba a kórházban, és a veszteség érzése, amikor el kell most búcsúznom a testétől. Régi hagyományunk, hogy Kanadába való hazutazásom előtti napon anyával és Ádámmal, valamint a fiaival mindig elzarándokolunk a Fiumei úti temetőbe a családi sírbolthoz. Őseink maradványainál búcsúzunk el ilyenkor egymástól. Így volt ez idén márciusban is, nem gondolhattuk akkor, hogy ezen az ikonikus helyen találkozunk így, hármasban utoljára.” – mondta a Bestnek az orgonaművész.

Varnus Xavér úgy döntött, hogy édesanyját magával viszi Kanadába, hogy megfelelő támaszt tudjon neki nyújtani.

“Újra írtam életem forgatókönyvét, mostantól minden pillanatban méltó helyet biztosítva számára. Koncertezni is együtt megyünk!” 

– jelentette ki Varnus Xavér, hozzátette, hogy a szülei korábban már éltek Kanadában, de mostanra megfakultak édesanyja emlékei az országról.

Ádámot egyébként október végén helyezik majd végső nyugalomra a Fiumei úti temetőben, a családi sírkertben.


Fotó: TV2

Blikk

kiemelt kép: Life TV


Hirdetés