Hirdetés 

Berki Renáta Mazsi nagyon fiatalon vált özveggyé, amikor tragikus hirtelenséggel elvesztette férjét, Berki Krisztiánt. A médiaszemélyiség mindössze 41 éves volt, amikor elhunyt – két kislányt hagyott maga után félárván. Hódi Pamelától született Natikát, és a pici Emma Katerina babát, akinek Mazsi az édesanyja.

Nem könnyű most Mazsinak, aki nemrég vállalta el a Dancing with the Stars felkérését. Ő helyettesíti majd a babát váró Kulcsár Edinát, aki lemondta a tévészereplést. Mazsi tudja, hogy helyt kell állnia a műsorban, de elmondta hogyan érez mindennel kapcsolatban:

„Vannak napok, amikor könnyebb, és van, hogy szétszakad a szívem. Ez egy nehéz folyamat. Ahhoz, hogy helyt tudjak állni ebben a műsorban, nagyon össze kell szednem magam. Eddig is rendszerorientált voltam, de most még rendszerezettebbnek kell lennem. Minden percem ki van számolva, de nem bánom, mert alapvetően szorgalmas ember vagyok. A jövő most nem számít. A jelenre figyelek, és hiszem, hogy ha ezt jól teszem, akkor az jót hoz a jövőben – kezdte a hot!-nak Mazsi.

Jár gyászterapeutához is, hiszen szakember segítségével szeretné feldolgozni azt, ami történt. Úgy érzi, hogy erre most szüksége van, amiről így mesélt:

Nem is az eszköz számít, hanem az ember. Meghallgat, és ezáltal ki tudom tenni mindazt, ami belül fájdalmas. Úgy érzem, hogy a gyász folyamatának több állomása van, de nehéz még erről beszélni.

Kritizálták, mert Balira utazott

A gyászt sokan sokféleképpen élik meg. Berki Mazsi megnyugvást és békét, gyógyulást keresett, ezért is utazott Balira. Sokan nem nézték jó szemmel ezt a cselekedetét, hiszen még bőven tart a gyászidőszak.

„Azt hiszem, az emberekben egészen más él Baliról, mint amilyen valójában. Ezt innen el sem lehet képzelni. Balinak sok rétege van; ott lakik a Földanya, és az ő energiája, ha akarod, ha nem, gyógyítja a lelked. A természet és az ott élő emberek még őrzik a boldogság esszenciáját” – fogalmazott.


Fotó: Instagram
A tánc Krisztiánra emlékezteti

A Dancing with the Stars talán pont jókor jött a friss özvegynek, aki most ebben is a gyógyulást keresi. Szeretné, ha lekötné valami, és azt egy korábbi Instagram-bejegyzésben is említette, hogy sok nép a táncban fejezi ki önmagát. Kislányából és a táncból merít erőt most:

„Emma és most hozzá jött a tánc. Emma nagyon különleges emberke. A legjobbat hozta mindkettőnkből. Ez is annyira szép szimbólum! Ahogy az is, ahogyan bekerültem a műsorba, hiszen egy életet kérő lélek adott most helyet nekem” – jelentette ki elgondolkodva.

Fotó: Ripost

Majd Berki Krisztián is szóba került a tánc kapcsán:

„Sokszor eszembe jut Krisztián, de nem csak a tánc okán. Ha a kislányunkra nézek, akkor magunkat látom benne. Szeretettel gondolok Krisztiánra. Voltak vitáink, de ez már nem számít. Az idő mindent átalakít: a nehézség elhalványul, a jó felerősödik. A mosolyom mögött sokszor fájdalom lapul, de már vannak pillanatok, amik könnyebbek. Nagy lélekutazás ez nekem. Sok aspektusát élem meg most a létezésemnek. Egy nőnek annyi mindent kell kibírnia és annyi helyzetben kell helytállnia… Nehéz a veszteséggel szembenézni, és a legnehezebb az élet hirtelensége. És mit tudsz tenni? Folytatni. Legkevésbé összeroppanni. Na de ehhez lélekjelenlét kell, hogy ne azon tűnődj, aminek vége, hanem arra gondolj és azt cselekedd meg, amiben és ahol éppen vagy. Belevágtam ebbe a táncba, és nem is tudtam, hogy ilyen jó lesz ez nekem. Érzem, ahogy minden mozdulattal egyre könnyebb leszek, ahogy rétegről rétegre oldódik ki belőlem az a rengeteg feszültség, ami nemcsak a lelkemet zárta be, de a testemet is megkötötte. Hogy is mondták a régiek? „Ha változik a világ, egy pillanatra megállunk, nagy levegőt veszünk, újra megkeressük az útirányt, és haladunk tovább.” Azért veszteség nem csak engem ért, és az élet másnál is megy tovább. Mert a nap felkel, és a változás az élet része.”

Bors

kiemelt kép: Blikk

EZ IS ÉRDEKES!

Lebukott! Köllő Babett azt állítja, hogy 35 éves… – videó

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading