Hirdetés 

Levélben kért segítséget Orbán Viktor miniszterelnöktől Csollány Szilveszter özvegye Judit – írta a Ripost.

A tavaly 51 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt olimpiai bajnokunk családja komoly veszélybe került, miután nem tudják fizetni a ház hitelének részleteit.

Judit egy ideig tudta fizetni a részleteket, azonban a megemelkedett rezsiárak mellett már erre nincs lehetősége, tinédzser lányait pedig el kell tartania. Minderről Magyar Zoltán, a Magyar Tornaszövetség képviseletében beszélt.

December közepén kaptunk levelet Judittól, amelyben arra kért minket, segítsünk nekik, hogy ne kerüljenek utcára a gyerekekkel” – mondta Magyar Zoltán.

„Azt írta, már nem tudják fizetni a banki kölcsönt, amit évekkel ezelőtt vettek fel a soproni házukra. A pontos részleteket mi sem ismerjük, annyit tudunk, hogy amíg szegény Szilas élt, addig rendesen utalták a részleteket, s még a halála után is. Ám két árvát felnevelni a mai világban egy komoly lakáshitel mellett, elképesztően nehéz.

Átérezzük az özvegy gondját, de – sajnos – mi sem dúskálunk az anyagiakban. Tavaly éppen csak sikerült átcsúszni a léc alatt, s nullára kijönnünk. A torna nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és a szponzorok sem tolonganak nálunk.” – mondta Magyar.

A tornaszövetség levelet írt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárnak: lehetőség szerint adjanak valamennyi pénzt a 2000-es sydney-i olimpián aranyérmet nyert bajnok családjának.

MÉG TÖBB HÍR CSOLLÁNY SZILVESZERRŐL IDE KATTINTVA!

kiemelt kép: Story Magazin

EZ IS ÉRDEKES!

Michael Schumacher megrázó fotója kering az interneten

/p>