Hirdetés 

A hagyatékra vonatkozó határidő lejárt, és Damu Roland fiai nem jelentkeztek az örökségükért. A másfél éve elhunyt színész kislánya, Maja pedig még mindig várja a rá hagyott öreg gitárt- hiába.. Erről a Blikk számolt be elsőként.

Az öröklés határideje lejárt, Damu Roland fiai pedig nem tartanak igényt semmire, míg a színész másfél éve elhunyt lánya, Maja hiába várja az örökölt régi gitárját. Gyámja a lány nevében kérte a hangszert emlékbe, de a hivatalos hagyatéki végzés ellenére még mindig nem kapták meg. Mivel Damu Roland jelentős adósságokat halmozott fel, nem hagyott hátra érdemi örökséget: a gitáron kívül csak néhány ruhadarabja és két olcsóbb óra maradt.


Érték nem maradt a színész után, csak adósság (Fotó: TV2)

A hagyatéki eljárás során a gyám, Katalin kérésére úgy ítélték meg, hogy semmmi akadálya annak, hogy Maja legyen a gitár örököse, amelynek egyébként jelentős értéke sincsen. Az, hogy a mai napig nem kapta meg, annál is inkább furcsa, mert a színész korábbi kapcsolatából származó gyermekei, a 28 éves Andor és a 19 éves Benjámin a hivatalos hagyatékbejelentési határidő lejárta után sem tartottak igényt az örökségre, így semmi akadálya nem lenne annak, hogy a hangszer Majához kerüljön.

“Csak azt szerettük volna, hogy Majácskának legyen valami emléke az édesapjáról, ha már az életében nem találkoztak sokat. Maja zenei tehetség, ezért a gitár hasznos emlék lett volna az apjától. Nyilvánvaló, hogy nem nyerészkedni akarunk, hiszen nem is lenne min, mert az örökség nem képvisel semmiféle értéket. Mégis, milyen ember az, aki nem adja át a gitárt a jogos örökösének?”

-utalt Katalin Damu egykori barátjára, majd hozzátette, hogy a raktár helyét sem ismerik, ahol a tárgyakat Damu barátja, Zsolt elhelyezte.

“Teljesen tiszta lenne az ügy, hiszen volt egy harmincnapos kifüggesztési határidő, amíg jelentkezhetett volna a többi örökös, azaz Roland fiai, ám ez nem történt meg, így végképp nem értem, mi lehet az oka annak, hogy nem jutunk hozzá a gitárhoz.”

– sóhajtott Katalin.

A Blikk kereste Zsoltot is, aki nem nyilatkozott az ügyben.

Másfél éve hunyt el a színész (Fotó: Bors)

kiemelt kép: Telex

/p>