Hirdetés 

Az informatikus azt állítja, hogy az IBM egészségügyi terve, amely évi 54 000 font (kb. 23 millió forint) fizetést biztosít neki, az infláció miatt nem elegendő, mivel a fizetése már nem ér annyit, mint 2008-ban – írta a hvg.

Ian Clifford, az IBM alkalmazottja 2008 óta betegszabadságon van, és most jogi lépéseket tett a vállalat ellen, amiért ez idő alatt nem emelték a fizetését. Az IBM egészségügyi terve szerint Cliffordnak az eredeti fizetésének 75%-a jár táppénzként, ami évi 54 000 fontot (kb. 23 millió forint) jelent. Clifford elégedetlen ezzel a megállapodással, mivel ez idő alatt nem kapott fizetett szabadságot a vállalattól.

Ugyanakkor Cliffordnak arról is megállapodása van a céggel, hogy a táppénzét egészen addig folyósítják, amíg be nem tölti a 65. életévét.

Clifford pert indított a cége ellen, amiért az befagyasztotta a fizetését, ami miatt a pénze az infláció miatt elértéktelenedett. A bíró azonban elutasította a keresetét, mondván, hogy a béremelés az aktív dolgozóknak jár, nem pedig az inaktívaknak. A bíró azt is megjegyezte, hogy Clifford még akkor is jól járna, ha 54 000 fontja 2008-ban a felét veszítené az értékének, mivel a megegyezés inkább nagyvonalú volt, mint nem.


Fotó: Shutterstock

kiemelt kép: Ian Clifford / Linkedin

/p>