Hirdetés 

Egy Fejér megyei villanyszerelő azt állítja, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Záév leányvállalata 24 millió forinttal tartozik neki Mészáros szállodájának felújításával kapcsolatos munkákért. A villanyszerelő azt állítja, bizonyítani tudja, hogy a munkát elvégezték, mégsem fizették ki. A kormány még nem válaszolt arra a kérdésre, hogy elfogadható-e, hogy egy államilag támogatott projekt alvállalkozója nem kapja meg a fizetést – számolt be az RTL Híradó.

A villanyszerelő kérte, hogy a Híradó a vezetékneve maradjon titokban a nyilvánosság előtt. Sándorék cége 2021 őszén 57 millió forintért szerződött a Zala-Elektro Kft-vel a szálloda elektromos rendszerének felújítására. Hamar kiderült azonban, hogy a munka terjedelme nagyobb, mint amire eredetileg számítottak. Többször jelezték, hogy a változtatásokat lepapírozzák, így abban a tudatban dolgoztak, hogy majd mindent elszámolnak velük, de végül hoppon maradtak.

Januárban új szerződést kaptak közel 60 millió forintról, de a hiányosságok folyamatosan napvilágra kerültek, így néhány hónappal később egy új, 70 milliós szerződéstervezetet terjesztettek elő. Ezt nem írták alá, mivel az nem tartalmazta a szálloda konyhájának a felújítását, amin már többször is dolgoztak. Állításuk szerint összesen 90 millió forintot költöttek, de csak 66 millió forintot ismert el a szerződést odaítélő cég. Június elején Sándorék végül kiszálltak a projektből.

A Zala-Elektro egy e-mailben elismerte, hogy olyan munkát is elvégeztek, amelyre nem írtak szerződést, így Sándorék rendkívül nehéz helyzetbe kerültek. Az ügyvédek most próbálják megoldani a helyzetet.

Be tudjuk bizonyítani, hogy ezt a munkát elvégeztük, megcsináltuk. Én nagyon sokat segítettem a Zala-Elektronak és ez a hála

– mondta a férfi.

kiemelt kép: MTI

/p>