Hirdetés 

A vírushelyzetre és az UEFA előírásokra is tekintettel kell lennie a rendezőknek a szerdai Ferencváros – Dinamo Kijev Bajnokok Ligája csoportmeccsen!

Igaz András, a Groupama Arénát üzemeltető cég, a Ferencváros marketingügynöksége, a Sport Five Hungary Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn az M4 Sport Sporthíradóban arról beszélt, hogy az Újpest elleni szombati derbit követően rögtön megkezdték a pálya karbantartását, a nézőtér takarítását.

Hozzátette, a BL-találkozóra – amelyen a stadion befogadóképességének harminc százalékát foglalhatják el a nézők a koronavírus-járvány miatt – körülbelül 16 ezer széket kell felmatricázni, valamint nagyjából öt-hatezer kartonbábut helyeznek el. Igaz András megjegyezte, az egyik legfontosabb feladat a teljes reklámmentesítés, hiszen az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) számára a BL a legféltettebb termék, és még egy több mint tízfős csapatot is a helyszínre küld, hogy minden megfelelően működjön.

A Ferencváros az első hazai csoportmérkőzését – szerdán a Dinamo Kijev lesz az ellenfél – a Groupama Arénában játssza, ide a lezárások és az UEFA különböző előírásai miatt 5200 bérletet értékesíthetett a klub. Ezt követően a csapat átköltözik a Puskás Arénába, a Juventus és a Barcelona elleni összecsapásokra nagyságrendileg körülbelül még további 10 ezer bérlet talált gazdára. – írja a Nemzeti Sport


A Fradira és a rendezőkre is komoly feladat vár szerdán (Fotó: nso)

A vírusveszély miatt a legfontosabb szabály, hogy a stadion befogadóképességének csak a harminc százalékát használhatja ki a klub, emellett a létesítményt zónákra osztják, így például a játéktérre és az öltözőbe csak negatív teszt birtokában lehet belépni. Igaz András felhívta a figyelmet arra, hogy a stadion területén 60 darab kézfertőtlenítő pontot állítanak fel és maszkokat is osztanak majd, ugyanakkor mindenkinek azt javasolja, hogy már abban érkezzen az összecsapásra.

A szerdán 21 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Bajnokok Ligája G csoport, 2. FORDULÓ
Október 28., szerda
21.00: 
Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol)
21.00: FERENCVÁROS–Dinamo Kijev (ukrán) (Tv: M4 Sport)

/p>