Hirdetés 

Szerdán a Fővárosi Önkormányzat visszavonja a budapesti maszkhasználatról szóló rendeletét – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester Facebookon, mert az kormányrendeletbe ütközik, amely magasabb szintű jogszabálynak számít. – írja a Blikk

„Tavasszal az arc kötelező eltakarásával kapcsolatban a Fővárosi Önkormányzat volt az első, amely lépett. Ősszel szintén elsőként szigorítottuk tovább a szabályokat, így Budapesten a közösségi közlekedés járatain és a boltokon túl, a színházakban, egyéb kulturális intézményekben is kötelezővé tettük az orr és a száj eltakarását. A szigorú szabályokat a fővárosiak fegyelmezetten tartják be, ennek is köszönhető, hogy az országos statisztikák alapján Budapest a lakosságszámhoz viszonyított esetszámmal a középmezőnyben található” – kezdte posztjában Karácsony.


Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó:xForest)

„A szerdai Fővárosi Közgyűlésen vissza fogjuk vonni a budapesti maszkhasználatról szóló rendeletet, mert az kormányrendeletbe ütközik, amely magasabb szintű jogszabálynak számít. A kormányrendelet értelmében a sál már nem elég az arc eltakarásához, mindannyiunknak maszkot kell hordania, amely az orrot és a szájat is teljesen eltakarja” – írja a főpolgármester.

„A koronavírus járvány soha nem látott mértékben terjed az országban. Kérek mindenkit, hogy továbbra is fegyelmezetten tartsuk be a járványügyi előírásokat! Fogjunk össze, vigyázzunk egymásra, vigyázzatok magatokra!” – zárja sorait Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely a hivatalos Facebook oldalán tájékoztatta a lakosságot (Fotó: Facebook)
forrás: Blikk.hu


Hirdetés