Hirdetés 

Először beszélt Josep Maria Bartomeu, a spanyol élvonalbeli FC Barcelona elnöke Lionel Messi nyári távozási szándékáról. A katalán klub elnöke szerint nem igaz, hogy ő akarta rávenni az argentin klasszist arra, hogy elhagyja az egyesületet. – írja a Nemzeti Sport

A Barcelona elnöke hétfő este sajtótájékoztatót tartott az elnökségi ülés után, s közölte, nem mond le posztjáról. Bartomeu szót ejtett a Messi-ügyről is, ami szinte egész nyáron témát szolgáltatott a nemzetközi sajtóban.


Lionel Messi esetleges távozásával kapcsolatban botrány tört ki a katalán klubban (Fotó: FC Barcelona)

A hatszoros aranylabdás futballista az idény kezdete előtt távozni akart nevelőegyesületétől, ám végül nem tudott megegyezni szerződése felbontásáról a klubbal.

„A nyáron szándékosan nem kezdtünk bele egyfajta üzengetésbe Messivel, mert az volt a célunk, hogy tagja legyen az újjáalakuló csapatunknak – idézi a Sport Bartomeut. – Azzal vádoltak engem, rákényszerítem a távozásra, hogy a klub anyagi helyzete javuljon, ám ez nem igaz. Nem állt szándékunkban Messit átengedni egy riválishoz. Fontos megérteni Messit. Nagyszerű, hogy nem fogadja el a csúfos kudarcokat, ez azt jelenti, motivált és céljai vannak. A szerződése szerint június tizedikéig jelezhette távozási szándékát, ám ezt a határidőig nem tette meg, ezért most is itt van. Remélem, még sok-sok évig velünk lesz és a Camp Nouban vonul vissza. Mindenkinek ez lenne a legjobb.”

„Sohasem fordult meg a fejemben, hogy Messi miatt lemondjak – tette hozzá a klubot 2014 óta irányító elnök. – Épp ellenkezőleg. Köré szeretnénk építeni az új csapatot. Az új edzővel és játékosokkal ígéretes projekt vette kezdetét. Szerintem ebben az idényben valamelyik trófeát megnyerjük.

A Barcelona a bajnokságban öt mérkőzés után a tizenkettedik helyen áll – igaz, kettővel kevesebb mérkőzést játszott, mint a listavezető Real Sociedad. A La Liga legutóbbi fordulójában odahaza 3–1-re kikapott a címvédő Real Madridtól. Ronald Koeman csapata a Bajnokok Ligája-csoportkör első játéknapján 5–1-re kiütötte a Ferencvárost, szerdán a Juventusszal csap össze.

forrás: Nemzeti Sport

UPDATE: Időközben lemondott a Barcelona elnöke és teljes elnöksége. 

/p>