Hirdetés 

Josep Maria Bartomeu és elnöksége borzalmas állapotba vezényelte a klubot, és most a labdarúgókon a klub és a világ szeme, hogy megmenekül-e a Barcelona. – írta a player.hu

A katalán RAC1 információi szerint megtörténhet ez is a verzió is. Akkora a focisták bértömege, és annyi pénzt bukott a pandémia miatt a Barcelona, hogy csődbe mehet

amennyiben a játékosok és a klub ideiglenes vezetése nem tudnak megállapodásra jutni a fizetések 30%-os csökkentéséről. A Barcelonának 190 millió eurót kéne megtakarítania november 5-ig.

Emiatt a klub ügyvédjei kapcsolatba léptek a játékosokkal és menedzsereikkel, és nagyon gyorsan meg is történt az első tárgyalás.


(Fotó: Gettyimages)

A klubot ideiglenesen vezető Carles Tusquets ezzel kapcsolatban is nyilatkozott csütörtökön:

A legnagyobb gondunk jelenleg a klub gazdasági helyzete. A koronavírus a Barcelonát jobban érinti, mint a többi klubot, mivel a bevételek nagy része a turizmushoz köthető, ami most nem létezik. Ötleteket kell gyűjtenünk az előző találkozó után, hogy kezelni tudjuk mindezt.

Korábban Bartomeu is kezdeményezett ilyen tárgyalásokat, de akkor elutasították a játékosok. Illetve négyen belementek a csökkentésbe. Most, hogy lemondott az elnök, jó eséllyel változni fog a labdarúgók álláspontja.

forrás: player.hu

indexkép: Fc Barcelona

/p>