Hirdetés 

A teflon serpenyő hatalmas segítség a konyhában, hiszen bevonatának köszönhetően tapadásmentesen süthetünk benne. A teflonbevonat viszont idővel elhasználódik, lekopik, és innentől gyakorlatilag hasznavehetetlenné válik a serpenyő. Létezik azonban egy egyszerű trükk, amellyel jelentősen meghosszabbíthatjuk teflonos serpenyőink élettartamát. – írta a ragazze.hu

Konyhasó

Egészen biztosan akad otthon egyszerű asztali só, azaz konyhasó. Szórjuk be vele alaposan a serpenyőnk belsejét, majd kezdjük el a tűzhelyen melegíteni, amíg fel nem forrósodik. Ezután nincs más dolgunk, mint elöblíteni folyó víz alatt. Legközelebb, ha használjuk, azt tapasztaljuk majd, hogy sokkal kevésbé fog odatapadni az étel.

 


Forrás: pixabay.com

Csak csínján a mosogatószerrel

A só használata mellett érdemes arra is figyelni, hogy a mosogatószerek – legyenek azok akár kézi mosogatószerek, akár mosogatógépbe való tabletták – idő előtt „eltávolítják” a serpenyők bevonatát. Ha nem túl szennyezett a teflon serpenyő, jobb, ha csak forró vízzel és szivaccsal mossuk el.

És ha odaégett bele valami?

Megesik, hogy egy picit nem figyelünk, és máris odakap az étel. Ilyenkor szintén megoldás lehet a só. Szórjunk belőle bőven a serpenyő aljába, majd töltsünk fel vízzel. Tegyük a tűzhelyre, és alacsony lángon főzzük 15 percen keresztül. A sós víz szépen fel fogja oldani az odaégett ételmaradékokat.

Mire lehet még jó a só a konyhában?

Például tüzet oltani. Ha főzés közben meggyullad az olaj, semmiképpen se próbáljuk vízzel eloltatni! A legjobb, ha lefedjük az edényt, hogy a lángok ne jussanak oxigénhez. És ha nincs kéznél a fedő? Borítsunk sót a lángokra, pont ugyanúgy működik, mint a tűzoltó homok – írja az Ízesélet.hu 

forrás: ragazze.hu

indexkép: cafeblog.hu

/p>