Hirdetés 

Tovább szigorított a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett országos szintű intézkedéseken Belgium, az ország nem zárja le határait, de a külföldi utazás nem ajánlott, a nem alapvetően szükséges árukat kínáló üzleteknek azonban be kell zárniuk vasárnaptól – jelentette be Alexander De Croo belga miniszterelnök pénteken. Hollandiában – közölte az MTI.

A belga miniszterelnök közölte, az új szabályok vasárnaptól december 13-ig lesznek érvényben.

A szigorított szabályok szerint az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak nyitva maradhatnak. Vásárolni családonként egy ember mehet, egy vásárló legfeljebb harminc percig tartózkodhat az üzletben. Minden olyan tevékenységet végző szolgáltatónak be kell zárnia, akinek munkája során a közvetlen fizikai kapcsolat elkerülhetetlen, például a fodrászoknak és a kozmetikusoknak.

Nem ajánlott a külföldi utazás, de határzár nincs

Kijelentette, az ország nem zárja le határait, de a külföldi utazás nem ajánlott.

Szigorúbb intézkedések vannak kilátásban

A holland kormány szigorúbb intézkedések bevezetését helyezte kilátásba, bejelentés a jövő hét elején várható. A luxemburgi parlament péntek hajnaltól érvényes éjszakai, 23 óra és reggel 6 óra közötti kijárási tilalomról, valamint számos további korlátozás bevezetéséről, egyebek mellett a magánjellegű összejövetelek létszámának csökkentéséről, valamint az orrot és a szájat eltakaró maszk viselésének szigorúbb szabályozásáról döntött csütörtökön.

forrás: MTI

indexkép: 444.hu

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading