Hirdetés 

A Ferencváros labdarúgócsapatának ukrán vezetőedzője 100. alkalommal irányította tétmeccsen a zöld-fehéreket. Bár a nagy rivális ellen ezúttal nem sikerült begyűjteni a három pontot, a 2018 nyarán érkezett, a csapatot 25 év után a Bajnokok Ligája-főtáblára vezető tréner mérlege így is kiemelkedő. 

Jó meccs volt, mindkét csapat próbált nyomni. A döntetlen igazságos, megvoltak a lehetőségeink, főleg a második félidőben. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, elkerültük a sérüléseket, ez pedig fontos egy ilyen rendszerben, mikor ennyi meccset játszunk. Minden meccsen győzni akarunk, így volt ez a Barcelona ellen, és így volt ez most is.

-értékelt a mérkőzés után a Fradi mestere.

A döntetlen azt jelenti, az FTC őrzi elsőségét a tabellán, Rebrov a korábbi két arany után harmadik szezonjában is jó úton halad a bajnoki cím felé. Az elmúlt évek edzőinek sorából persze leginkább az eredményes nemzetközi szereplés emeli ki, a tavalyi Európa-liga-főtábla után idén a BL-csoportkörben is becsülettel helyt áll a Fradi.


Rebrov 100 meccs alatt Fradi – legenda lett (Fotó: nso.hu)

A kemény ellenfelek miatt különösen megsüvegelendő, hogy Rebrov 100 meccséből 62-szer ünnepelhetett győzelmet 24 döntetlen és 14 vereség mellett. Ha sikerenként három ponttal, döntetlenenként egy ponttal számolunk, ez 70 százalékos mutatót jelent. Az elmúlt 25 évben ennél csak Bobby Davidson (61) 71 százalékos mérlege jobb, azonban az angol tréner a kizárást követően ezt NB II-es csapatok ellen hozta össze, míg Rebrov olyan klubokkal szemben, mint a CSZKA Moszkva, a Celtic vagy a Dinamo Zagreb.

Szerdán a Juventus ellen a Bajnokok Ligájában folytathatja jó sorozatát csapatával Szerhij Rebrov a Puskás Arénában.

Az elmúlt 25 év legsikeresebb FTC-edzői

1. Szerhij Rebrov: 70%

Győzelem: 62

Döntetlen: 24

Vereség: 14

2. Varga Zoltán: 68,4%

Győzelem: 23

Döntetlen: 9

Vereség: 6

3. Gellei Imre: 68,1%

Győzelem: 27

Döntetlen: 13

Vereség: 6

4. Garami József: 67,4%

Győzelem: 49

Döntetlen: 19

Vereség: 14

5. Thomas Doll: 67,1%

Győzelem: 125

Döntetlen: 52

Vereség: 35

forrás: Blikk

Indexkép: infostart

/p>