Hirdetés 

Szerdán este a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjának harmadik fordulójában a Ferencváros 4-1-re kikapott a Juventustól a Puskás Arénában. A magyar bajnokcsapat játékosainak azonban nincs okuk a szégyenkezésre, mert megpróbáltak futballozni a világ egyik legjobb együttese ellen, és néhány helyzetet is kialakítottak. Szergej Rebrov, a Fradi edzője is elégedett volt a látottakkal, csak a két buta gólt sajnálja. Jöjjenek a főszereplők nyilatkozatai és a szerdai játéknap további érdekességei. – írta az Origo.

JÁTSZOTT A FRADI

A Ferencváros ugyan kikapott a Juventustól, de szégyenkezésre nincs oka, ugyanis felvállalta a támadójátékot a világ egyik legjobb csapata ellen, és a játék tördelése helyet megpróbált építkezni.

Az elején egész jól kezdtünk, a kapott gól ellenére megvalósítottuk, amit akartunk. Nem volt betervezve, hogy négy gólt kapunk. A szépítő gólért dolgoztunk, szerencsére összejött. Sajnálom, hogy nem sikerült jobb eredményt elérni. Nekünk még új a Bajnokok Ligája, olyan csapatok ellen játszunk, amelyek már évek óta itt vannak. Reálisan kell nézni a dolgokat. Nyilván nem akarunk gólokat ajándékozni, de bátran fel kell vallani a játékot, abból tudunk tanulni.

-mondta a mérkőzés után Sigér Dávid.


Sigér Dávid gratulált Bolinak a gólja után. (Fotó: Origo)

Sok fejlődési lehetőség van az ilyen találkozókon. Érezhető volt, hogy egy magasabb szintű ellenféllel játszottunk. Elég, ha csak egy métert csúszik a védekezés, és ezt azonnal büntetik. Több ilyen meccsre lenne szükségünk, mert sokat lehet ezáltal fejlődni.

– tette hozzá a Ferencváros középpályása a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a mérkőzés után elmondta, hogy azt a tempót, amit a Juventus vagy a Barcelona diktál, edzéseken sem tudják modellezni, így természetes, hogy a játékosai elfáradnak.

Ugyanúgy csalódott vagyok az utolsó két bekapott gól miatt, mint voltam a Barcelona elleni meccset követően. Ha az ember ilyen szintű ellenféllel találkozik, előfordulnak a hibák. Próbáltunk játszani mind a két szélen, igyekeztünk beadásokkal a Juventus kapuja elé kerülni. Sokat kivett a játékosaimból ez az összecsapás, igazából az utolsó két bekapott gól miatt vagyok bosszús. 

– kezdte a mérkőzés utáni értékelést Rebrov, aki hangsúlyozta, hogy az eredmény miatt kicsit szomorú, mert a csapata nagyon jól dolgozott az első félidőben, és a védekezése is jól működött.

 

Ronaldoék lefárasztották a Ferencváros játékosait (Fotó: Origo)

A Ferencváros védelmében ezúttal Botka Endre kezdett balhátvéd poszton. A magyar válogatott futballista általában a védelem jobb oldalán vagy középen kap szerepet.

Marcel Heister mostanában kilencven perceket játszott. Juan Cuadradóról pedig tudtuk, hogy mennyire gyors játékos, az ő semlegesítése volt a célunk Botkával, aki remekül játszott bal oldalon a Fehérvár elleni bajnokin Ivan Petrjak ellen.

Azt is szem előtt kell tartanunk, hogy mennyire frissek a játékosaink ebben a megterhelő időszakban.


Hirdetés