Hirdetés 

Tudta, hogy a flamingók csak felfordított fejjel tudnak enni? Hogy egyes csigák akár három évet is alszanak egyhuzamban? És hogy a baglyok képesek „látni” a fülükkel? Biztosan van pár érdekesség, amit eddig nem tudott. Tizenhatról most lerántjuk a leplet: 

1. A polipok már 90 millió éve léteznek a Földön.


Meglepő állatvilág

2. Az óriáspolip minden egyes szívókorongja közel 16 kilogrammot tud felemelni, de ugyanezen korongokkal a polip ízeket is érez.

3. A polip leszakadt végtagjai három napon belül elkezdenek visszanőni.

4. Az elefántok akár 250 kilométerről is megérzik, ha vihar közeleg.

5. Az elefántok akár 30 kilométerről is képesek kiszagolni a vizet, melyből ormányukkal egyszerre akkora mennyiséget szippantanak fel, amennyi egy embernek három napra elegendő lenne.
Meglepő állatvilág

6. A macskák akár 32 emeletnyi zuhanást is túlélnek, a 85ezer Hz-es hangokat is meghallják, szaglásuk pedig 14-szer jobb, mint az emberé.

7. Az ókori Egyiptomban egy macska elpusztítása főbenjáró bűnnek számított, amiért halálbüntetés járt.


Hirdetés 

Meglepő állatvilág

8. Egy jegesmedve egyszerre 70 kiló húst tud felfalni, ami a saját testsúlyának közel a 20%-a.

9. A becslések szerint a jegesmedvék harapása erőteljesebb, mint a nagy fehér cápáé, és minden más medvénél nagyobb a mancsuk.

10. A nőstény jegesmedvéknek különleges illatmirigyek vannak a mancsukon. Ezek segítségével hagynak szerelmi üzeneteket a havon, hogy a hímek megtalálhassák őket.

Meglepő állatvilág

11. A sáskarák a világ egyik legerősebb állata, ugyanis fogólába rugószerűen működik, mellyel olyan erősen tud ütni, mint egy kilőtt 22-es kaliberű golyó.

12. A sáskarák 800 mikroszekundum alatt viszi be végzetes ütését, így elméletileg 500 ütést végezhet el, mialatt mi egyet pillantunk.

13. A kutya az egyik legváltozatosabb faj a világon. Egy dán dog és egy mopsz koponyája között sokkal több különbség fedezhető fel, mint egy menyét és egy rozmár koponyája között.

14. Ma nagyjából 525 millió kedvencként tartott kutya él a bolygón.
Meglepő állatvilág

15. A vérebek akár egy 300 órás szagnyomot is képesek érzékelni.

16. A kutyák négyszer jobban hallanak az embernél, és a magasabb hangokat is képesek érzékelni. A The Beatles együttes „A Day in the Life” című számában Paul McCartney egy ultrahangos sípjelet rögzített a juhászkutyájának, ami az emberek számára nem volt hallható.

Meglepő állatvilág

forrás: erdekesvilag.hu

indexkép: kutyabarathelyek.hu

 

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading