Hirdetés 

A ’80-as években is aktív zenehallgató olvasóinknak nem hiszem, hogy be kell mutatnunk a Bojtorján együttest. Akkor az ország egyik legnépszerűbb zenekara voltak, egyedüli hazai együttesként felléptek a David Letterman Showban, a londoni Wembley színpadán, turnéztak és rendszeresen turnéznak a mai napig az Egyesült Államokban. Külföldi népszerűségük mellett pedig hazánk mellett Erdélyben is rendszeresen állnak színpadra. – írta a promotions.hu

Az eredeti felállás feloszlása után Pomázi Zoltán, megalapította az Új Bojtorján együttest, amely töretlen sikerrel készít dalokat a mai napig, sőt jelenleg is új lemezen dolgozik.

A többek közt Lovagkereszttel, Művészi Életpálya Elismeréssel kitüntetett zenész a koronavírus okozta időszakban sem pihent. Több új szerzeményt írt és rögzített a stúdióban, továbbá zenekarával megalkotta új koncertműsorát Pomázi Zoltán, Új Bojtorján, Az eredeti hang néven, amelyben a jól ismert óriási slágereket – mint a Vigyázz magadra, fiam vagy a Csavargódal – vadonatúj dalokkal fűszerezik.

A Bojtorján együttes történetéről és a világsztárság felé vezető rögös útról könyv is jelent meg. A szerző, Csatári Bence történész a kötetben az akkori kultúrpolitika köré építi a történetet.

Engem elsősorban az érdekelt, milyen volt a zenekar viszonya a hatalommal, a kor hivatalos kultúrpolitikájával. A Bojtorjánnak a tiltott és a tűrt határmezsgyéjéről sikerült eljutnia az abszolút támogatott kategóriába. Nagyon izgalmas volt utánajárni, hogy ez miként sikerülhetett

– mondta az író.

indexkép:

 

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading