Hirdetés 

Tizenhárom évesen az utcán sétálva fedezték fel 2006-ban, mostanra Palvin Barbara (27) több világmárka arca és egy igazi világsztár.

A szépség, akit egy évvel ezelőtt első magyarként a Victoria’s Secret angyalai közé választottak – azaz a márka hivatalos modellje lett –, az MTV European Music Awards 2020 egyik műsorvezetője lesz, amely nem véletlen, hiszen a nemzetközi zenei show-t Magyarországról közvetítik. A jelenleg New Yorkban élő modell több mint két éve alkot párt a színész Dylan Sprouse-szal, amely még ismertebbé tette a korábban sem ismeretlen Barbit.


Nem sokkal felfedezése után, 2010-ben New Yorkban fotózták (Fotó: Getty Images)

De mi lehet a titka? Sok modell vágyik a hírnévre, miért éppen Palvin lábai előtt hever a Prada, a Louis Vuitton, a Chanel vagy a L’Oréal? Barbara a felfedezése után néhány évig főként itthon dolgozott, ám alig 16 évesen szerződtette a világ egyik legnagyobb ügynöksége, az IMG Modells, amely olyan világsztárokat képvisel, mint Gisele Bündchen, Miranda Kerr vagy Kate Moss. A szakember szerint ez a kulcs nyitott kaput a magyar szépségnek.

2012-ben a Victoria’s Secret fehérnemű-márka is modelljei közé választotta (Fotó: Profimedia)

Tegyük fel, minden évben van ezer lány, aki szép, megfelelő méretekkel rendelkezik és modell akar lenni. Ám mindegyik nem lesz az, sőt még kevesebben lesznek világsztárok. A különbség a menedzsmentben van, az ugyanis mindössze harminc százalék, ha egy lány hajlandó beletenni a szükséges munkát, vállalja az ezzel járó lemondást és megvan a tehetsége, valamint szerencséje, hogy a megfelelő ügynökséghez jusson. A maradék hetvenet az adja, hogy egy már ismert modellügynök beveti a kapcsolatait és harcol azért, hogy egy bizonyos munkát az általa képviselt kapja meg. Itt nem hibázhat a modell sem, hiszen a sorban sokan állnak, de ez persze nem csak a modellszakmára, a szórakoztató ipar minden szegmensére igaz. Maximális profizmus kell azután is, hogy valaki eljutott ahhoz a befolyásos és jó kapcsolatrendszerrel bíró emberhez, aki segít.

– árulta el Heiszler Ákos kommunikációs és médiaszakember, aki szerint nemcsak az fontos, hogy a modellekkel el lehessen adni a termékeket, hanem a modelleket is „el kell tudni adni” a termékek képviselőinek.


Hirdetés 

2014-ben a legendás divatlap, a Vogue címlapján

Palvin Barbara sikere szépségén, kitartásán, profizmusán vagy menedzsmentjén túl azonban talán a szerencsének is köszönhető: éppen feltűnése után indult meg a harc a divat világában a már-már egészségtelenül vékony manökenek ellen, amely kapóra jött a magyar lánynak. Barbi – még ha botor módon időnként túlsúlyosnak is tartották – tökéletesen illett az új koncepcióba nőies idomaival. Így történhetett meg, hogy 2012-ben felléphetett a Victoria’s Secret világhírű show-jában, majd pár évvel később a Sport Illustrated bikinis kiadásának címlapjára került – hatalmas lökést adva nemzetközi karrierjének.

2016: a Sports Illustrated fürdőruhás lányai közé is bekerült (Fotó: Northfoto)

forrás: Blikk

indexkép: nlc.hu

 

/p>