Hirdetés 

Nincs ember az országban, aki ne dúdolná a mai napig az „Elképzelt szerelem”, vagy a „Ki bánja meg” című népszerű slágereket. Sárközi Anita 1987 óta folyamatosan aktív tagja a magyar könnyűzene legelismertebb művészeinek. Most hosszú idő után újdonsággal lepi meg rajongóit.

Tarol a retro hullám

Az internetes videómegosztó oldalak megérkezése óta követhetetlen az újdonságok sora, naponta hallhatjuk és nézhetjük az újdonságokat, amelyek közül a számos slágernek kikiáltott dalra kettő nap múlva már nem is emlékszünk. Van azonban egy olyan korszak, amely örök, de legalábbis időről – időre újra virágkorát éli. Ez pedig a retro. Sárközi Anita ezen irányzat jeles előadója, aki a régi slágerek hangzásvilágát a mai trendi stíluselemekkel próbálja ötvözni.

Folyamatosan figyelem, hallgatom a külföldi trendeket. Nagyon szeretem az angolszász zenei világot, előadókat, ének stílusokat. A női előadók közül kedvencem Sia és Jess Glynne. Többek között ők is komoly inspirációt adnak egy-egy dal születéséhez 

-mondta Anita, aki a felgyorsult világ és a magasabb ingerküszöb ellenére is tartja a lépést a mai trendinggel.

Az elmúlt években nagyon megváltozott a lemezkiadás. Tulajdonképpen ma már CD-t csak ritka esetben adnak ki, inkább az internetes platformokra készülnek dalok és azokra videóklipe, én mégis szerettem volna egy modern, mai hangzású lemezt kiadni, de előbb meg kellett találni azt a hangzást, ami megfelel ennek, de mégsem veszíti el az „Anita” hangzást. Úgy érzem és remélem, hogy ez sikerült. 


Anita 33 éve kezdte a pályafutását. Sikereivel kivívta, hogy a szakma legnagyobbjai közt említik. (Fotó: Sárközi Anita archív)
12 év után „Itt vagyok”

Az „Itt vagyok” című most megjelent új lemez egyrészt visszatérést sejttet, másrészről viszont a folyamatosságot is jelképezi. Anita szerint 12 év után (ekkor jelent meg a legutóbbi albuma „Álmokon túl” címmel) nem helytálló a folytonosság, de mégis igaz a kettősség.

Ez a cím inkább a visszatérést jelenti, mivel ennyi idő után nehéz folyamatosságról beszélni, de az is igaz, hogy a fellépések tekintetében nem tűntem el, sőt, aktívan dolgoztam ebben az időszakan is, azonban új stúdió anyaggal sok idő után jelentkezem.
– mondta Anita aki természetesen az új koronghoz új videoklipet is készít rajongóinak.
Természetesen nem jelenhet meg CD új videoklip nélkül, így reményeim szerint november közepétől már elérhető, látható lesz az egyébként már leforgatott klip.
12 év után jelentkezi új stúdióalbummal Anita (Fotó: Sárközi Anita)
33 éve a pályán, de ugyanolyan karizmatikus, dinamikus és fiatal, mint a kezdet kezdetén – mégis mi a titok?

Azt gondolom, hogy aki színpadra lép, annak figyelnie kell arra, hogy fitt legyen. Természetesen az idő múlását, testünk változását nem tudjuk teljesen befolyásolni, de mégis törekedni kell rá. Számomra a színpad olyan, mint az otthonom, vagy mint a családom, tehát sehol nem hagyhatom el magam. Én sok évvel ezelőtt teljesen átalakítottam az étkezésemet, és a testedzésre is odafigyelek. Hetente többször járok/jártam cardio-edzésre. 

-mondta a popdíva, aki a koronavírus idején sem pihen.

Nehéz hónapokat élünk, így sok mindent meg kellett változtatni a mindennapokban. Mivel sokat vagyok otthon, vettem egy futógépet, hiszen jelenleg edzőtermet sem lehet látogatni, valamint beiratkoztam egy online nyelviskolába, hogy szinten tartsam az angol tudásomat. Az új lemez kapcsán pedig itthonról szervezem, intézem a megjelenéshez szükséges feladatokat. Szerencsére sok a tennivaló. 

-mondta mosolyogva Anita, aki elárulta, hogy az első kislemez címe „Téli dal”  és ebből készült a klip is.

Nem száz százalékosan karácsonyi dal, de most különösen aktuális lesz. 

Természetesen a megjelenés után az elsők között fogjuk bemutatni a klipet a „Napi zene” rovatunkban.

indexkép: YouTube

 

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading