Hirdetés 

Egy kutatás szerint azoknál, akik sok csilipaprikát fogyasztanak, csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata, valamint a rákos megbetegedéseknek is kevesebb az esélye. – írta a life.hu

Úgy tűnik, érdemes minél több csilipaprikát fogyasztanunk, egy új kutatás ugyanis kimutatta, hogy akik így tesznek, jóval kisebb eséllyel küzdenek csökken a szív- és érrendszeri valamint rákos megbetegedésekkel.

A csiliben gyulladáscsökkentők, antioxidánsok és rákellenes valamint vércukorszint-szabályozó alkotóelemek vannak. A kutatás során több mint 570 ezer, amerikai, olasz, kínai és iráni pácinest vizsgáltak meg, és összevetették az egészségügyi állapotukat az étkezési szokásaikkal.


Tovább élhet, aki sok csilit eszik!FORRÁS: FOOD NEWS

Azok esetében, akik rendszeresen fogyasztanak csilipaprikát 26 százalékkal alacsonyabb volt a szív- és érrendszeri betegségek okozta elhalálozás, 23 százalékkal kevesebb volt a daganatok miatti haláleset, és 25 százalékkal alacsonyabb az egyéb okok miatti halálozás.

Persze ez ne, bizonyítja egyértelműen, hogy a chili paprika életeket menthet, hiszen előfordulhat, hogy más körülmények is közrejátszottak az eredményeknél – írta a Science Daily.

indexkép: Origo

/p>