Hirdetés 

A Real Madrid és a német labdarúgó-válogatott játékosa Toni Kroos, testvérével, Felixszel közösen készített podcast-adásban fogalmazott meg kemény kritikát a tervben lévő Európai Szuperligáról, illetve klubvilágbajnokságról. 

A Real Madrid játékosa, Toni Kroos amellett, hogy kifejezetten precíz és pontos játékos, legalább ennyire őszinte. Már számtalan témában mondta el kendőzetlenül véleményét. A német focista testvérével, Felixszel közösen készített Einfach mal Luppen című podcastjének legutóbbi adásában beszélt arról, hogy mit gondol a tervben lévő Európai Szuperligáról, illetve klubvilágbajnokságról. És Kroos ezúttal sem fogta vissza magát.

Eléggé egyértelmű, hogy az új sorozatok bevezetése azt bizonyítja, hogy mi játékosok, az UEFA és a FIFA számára csak bábok vagyunk. Akár a Nemzetek Ligája vagy a klub-világbajnokság kibővítéséről van szó, ugyanaz a cél: a profitmaximalizálás. És egyszerűen kitolják a játékosok fizikai teljesítőképességét. Ha lenne a labdarúgóknak szakszervezete, akkor egészen biztos, hogy nem játszanánk Nemzetek Ligájában, vagy a Spanyol Szuperkupa nem lenne Szaúd-Arábiában.

-mondta Kroos.

Egyúttal arra is kitért, hogy a tervben lévő Európai Szuperliga a futball lényegével megy szembe, mivel a sorozatban csak az topcsapatok játszanának egymás ellen, így még inkább megnőne a szakadék a topklubok és a többi csapat között – írja az AS.

forrás: AS / promotions.hu

indexkép: The Real Champs

/p>